Deníku informaci potvrdila tajemnice teplické organizace KSČM Jitka Hanousková. „Je to pro nás velká rána, byl to dobrý člověk,“ řekla.

Jaromír Kohlíček byl český politik, člen Komunistické strany Čech a Moravy, v letech 1998 až 2004 poslanec Poslanecké sněmovny PČR, v letech 2004 až 2014 a opět v letech 2016 až 2019 poslanec Evropského parlamentu. „Byli jsme kolegové řadu let. Byl velkým sportovcem, nepil. Pro stranu toho udělal hodně. Bude nám tu chybět,“ reagoval bývalý hejtman a Kohlíčkův dlouholetý kamarád Oldřich Bubeníček.

Celníci likvidovali zabavené zboží
Celníci v Ústeckém kraji za sebou mají předvánoční úklid

Jeho srdečním městem byly Teplice, kde žil. Zajímal se o komunální politiku, byl členem místního zastupitelstva. „I když měl na svět odlišný pohled než já, tak jsme spolu dokázali standardně jednat, mluvit, respektovat se. Byl viditelným zastupitelem, který dokázal sdělit svůj názor a postoj na věc. I přes vleklou vážnou nemoc se o dění v Teplicích velmi zajímal a stejně jako ostatní zastupitelé měl zájem o budoucnost a směřování Teplic,“ komentoval smutnou zprávu primátor Teplic Hynek Hanza.