„Stav nosné konstrukce autobusové zastávky nelze kvůli špatné přístupnost zkontrolovat. Ale vnější části mají značné známky koroze a mechanického poškození,“ říká mluvčí magistrátu Markéta Lakomá.

Magistrát se proto jako vlastník jedné z nejvytíženějších autobusových zastávek v Děčíně rozhodl pro její demolici a následně výstavbu nového přístřešku.

Zastávka, která se za mnoho desítek let své existence stala nedílnou součástí Děčína, by měla zmizet v nejbližších měsících. Kdy to bude přesně, není ale možné v současné době podle Lakomé říci.

Magistrát nyní již ale čeká na to, až bude mít k dispozici podobu nové autobusové zastávky. Tedy nejen vzhled, ale také kapacitu
„Její podobu musí nejprve projednat komise životního prostředí a urbanistiky. Teprve poté může být stará zastávka stržena a postavena nová,“ doplnila Lakomá.

Demolice staré autobusové zastávky vyjde město přibližně na 60 tisíc korun. Naopak nová jej nevyjde ani na korunu. Zaplatí ji totiž firma, která provozuje pouliční reklamu. Výměnou za to dostane reklamní prostor.

K podobné akci přistoupil Děčín již asi před deseti lety, kdy jiná firma poskytující pouliční reklamu postavila několik zastávek především kolem trasy linky vedoucí z Podmokel do Bynova.