„Po infocentru volali návštěvníci Benešova nad Ploučnicí už v minulých letech. Letos jsme se dohodli na spolupráci s městem, které se stalo členem Destinačního fondu České Švýcarsko," uvedl kastelán Státního zámku Benešov nad Ploučnicí Zdeněk Henig.

Infocentrum města Benešov nad Ploučnicí se nachází
v recepci Horního zámku.

„Návštěvníci u nás získají informace nejen o zámku a o městě, ale i o blízkém i vzdálenějším okolí," dodal kastelán.   Kromě cenných informací a propagačních materiálů mají turisté možnost si v recepci zámku zakoupit také turistické známky, nálepky či jiné suvenýry.

Správa zámku vyšla vstříc 
i těm nejmenším návštěvníkům.

„Víme, že pro děti je čekání na prohlídku mnohdy dlouhé a nudné, z tohoto důvodu jsme v recepci vybudovali nově také dětský koutek. Děti si čekání na prohlídku mohou zkrátit malováním, či se mohou seznámit i s technikou malování erbů," ukončil kastelán.

Slavnostního otevření se zúčastnil i senátor Jaroslav Sykáček, který se pro letošní rok stal sponzorem dětských akcí na zámku. Přítomni byli rovněž zástupci města Benešov nad Ploučnicí starostka Dagmar Tesarčíková, která podepsala slavnostně smlouvu, a zástupce Ústeckého kraje, předseda Kulturní komise Rady Ústeckého kraje pro kulturu a památkovou péči Josef Macík.

Autor: Michaela Hlinková