K domu Karla Gotta vedou úzké uličky, kde se dvě auta těžko vyhýbají. Přesto zde byl v uplynulých týdnech poměrně značný provoz. 
Lidé tudy k domu chodili nejen pěšky, ale také sem jezdili auty.

„Byl tam zvýšený provoz, proto jsme na příjezdové cesty dali omezující značky. Chtěli jsme lidem v této lokalitě ulevit," říká doubický starosta Jan Drozd.

Kdysi klidná vesnice se proměnila v poměrně rušné místo. Kvůli Gottovi se o obci mluví po celé zemi. Podle Drozda tomu napomáhají svým zájmem o stavbu také média.

Zdroj: DENÍK/Alexandr Vanžura

Za nerespektování takového zákazu přitom řidičům hrozí nemalý postih. Pokuta se může vyšplhat až na dva tisíce korun a do svého bodového rejstříku si připíší v případě přistižení policií jeden trestný bod.
Značky nejsou jediným opatřením místních, kterým postupně dochází trpělivost se zvýšeným ruchem v obci.

Na doubickém obchodě se před časem dokonce objevila cedulka, která upozorňovala na to, že nájemci obchodu nevědí, kde Karel Gott staví svůj dům. Turisté se totiž mnohokrát denně právě na dům Karla Gotta ptali.
Mnohem rázněji přistoupil především k novinářům majitel jedné nedaleké chalupy. Ten na plot umístil cedulku, podle které především novináře nakope tam, kam je doposud v duchu jen posílal.

Aby zvědavci nemohli k domu Karla Gotta jezdit auty, objevilo se v Doubici nové dopravní značení. Zdroj: Deník/ Karel PechDům několikanásobného Zlatého slavíka je každopádně již téměř hotový. Zatímco na jaře tady byla ještě zelená louka, během léta stavba rostla závratným tempem, dělníci tu pracovali téměř každý den. Tento pátek ale nebyl na stavbě vůbec nikdo, dům působil dojmem, že ho někdo zazimoval, okna byla totiž zabedněná.

Doubice kdysi získala přízvisko Mozkové lázně. Vesnice se totiž stala oblíbenou především u pražských intelektuálů, kteří si zde pořídili chalupy, případně do Doubice jezdili na dovolenou. Chalupu tu má například michelinský kuchař Oldřich Sahajdák. Pravidelně do Doubice jezdil režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský, kteří zde připravovali některé své filmy.