V salónu Jasmín v Děčíně pracuje tým odborníků zabývající se permanentním make-upem, kosmetikou, pedikú-rou, manikúrou, masážemi a také je v něm kadeřnictví.

Položili jsme několik otázek šéfce salónu Jasmín Radce Gavrunové, která se specializuje na permanentní make-up, a Editě Brejchové, kadeřnici top stylistce.

Co si o takovýchto proměnách myslíte vy, Radko?

Je nutné se s klientem v klidu sejít a zjistit, co ho vede k tomu se proměnit. Doporučuji bedlivě naslouchat „mezi řádky". Stáváme se v tom okamžiku vlastně psychology. V mé specializaci, tj. práce s permanentním make-upem, je nutné znát zdravotní stav klienta. Protože například taková porucha srážlivosti krve nebo silná cukrovka může ovlivnit kvalitu permanentního makeupu. Snažím se dobře vysvětlit, že můj zásah přetrvává dlouhou dobu, že výraz PERMANENT není pouze slovo.

V neposlední řadě je důležité mít na mysli, že se od začátku až do konce jedná o týmovou práci.

Při každé proměně se poradíme mezi sebou. Zjistím, co navrhuje kadeřník. Hlavně jakou navrhuje barvu vlasů. To souvisí s tím, jakou barvu rtů nebo očních linek k tomu doporučím.

Musíme si vyjasnit, jestli se vydáme spíše cestou trendů, které se často mění, nebo se budeme spíše držet klasiky a společně podtrhneme jen přirozenost našeho klienta.

Společně nakonec vysvětlíme klientce jednotlivé kroky.

V tomto směru si s Editou velmi rozumíme!

Edito, souhlasíte s Radkou?

Určitě ano. Myslím, že je třeba vidět širší souvislosti! Není to jen tak…

Jak tomu máme rozumět?

Jde o to, že vše se vším souvisí. Nejen účes, ale s ním i líčení, šaty, boty. Také doplňky, jako jsou šperky, hodinky či kabelky.

To si uvědomuje skoro každý. Méně však, že je nesmírně důležité myslet na to, budeme-li schopni se vydat neznámými úskalími při takové celkové proměně.

Nemluvím jen o viditelných změnách, ale mluvím i o změně postoje, pohledu na sebe sama, o změně, jak budeme vnímáni a viděni okolím. Včetně svých blízkých.

Co jsme ochotní a schopní pro novou „ image" obětovat?

Zní to jako byste byla spíše proti proměnám…

To v žádném případě nejsem. Ve své kariéře kadeřníka jsem jich provedla nesčetně a věřím, že ještě mnohé udělám.

Apeluji na profesionální přístup mých kolegů, jít spolu s klientem do takového citlivého kroku. Na jejich profesionální otevřenost a takt klientům vysvětlit, že musí v jádru zůstat sví, že se v novém zjevu nedá schovat a že je třeba upozornit na své přednosti, kterých každý člověk má hned několik.

Máme krásnou práci, která, když se dělá s citem, může opravdu pozitivně změnit život našich klientů a postoj k němu.

Čím se řídíte vy, když navrhujete proměnu?

Každého klienta vnímám individuálně. Mám k němu respekt jako k nejdražšímu originálu a snažím se jen dokreslit, co sám ve svém zrcadle nevidí.

SOUTĚŽ: Deník spolu s děčínským salónem Jasmín připravil pro ŽENY životní změnu vzhledu!

Přihlaste se!
Stačí zaslat na adresu decinsky@denik.cz vaši portrétovou fotografii a fotografii celé postavy. Fotografie by měly být v dobrém rozlišení a zřetelné.

K fotografiím připište vaše celé jméno, věk, adresu a telefonní číslo. Přihlášky můžete zasílat až do 30. dubna 2014. Poté vylosujeme tři výherkyně.

Přeměny.