1/7

close Ilustrační foto info Zdroj: Shutterstock zoom_in Vajíčková pomazánka

Klasika, která tradičně ožívá s jarem možná právě kvůli Velikonocům. Kdo chce, může použít to pomazánkové anebo sýr typu žervé, někdo zvolí rostlinné máslo. My dáme to pravé od krávy, i když nám současná cena může trhat kapsu i úsměv.

Vejce oloupeme, oddělíme žloutky od bílků a nasekáme si cibuli a pažitku. Změklé máslo ušleháme do pěny, rozdrobíme do něj žloutky, které se s ním krásně spojí. Přidáme nasekané bílky, plnotučnou hořčici, sůl, pepř. Kdo má rád, může pomazánce dát šmrnc kouskem sardelové pasty, případně trochou majonézy.

Hotovo, mažeme na čerstvý chléb, posypeme pažitkou a oslavujeme, že jsme se zbavili prvních čtyř nebo pěti vajíček.

loading
arrow_left Předchozí
1/7
Další arrow_right