Před jedenáctou hodinou v neděli 12. srpna vyslalo operační středisko hasiče ze tří jednotek k požáru garáže u rodinného domu ve Starých Křečanech. Kromě místní dobrovolné jednotky SDH Staré Křečany – Brtníky k události vyjeli profesionální hasiči ze Šluknova a SDH Rumburk.

Byla zasažena část kůlny 5 x 5 metrů, plná plastového odpadu. Hasiči zasahovali v dýchací technice, garáž byla plná odpadu, podle majitele budou škody minimální, zraněn nikdo nebyl. V 11.32 minut bylo uhašeno a jednotky se vracely zpět.

Anežka Drahotová se svou stříbrnou medailí
V Rumburku slaví, Anežka Drahotová vybojovala stříbro

V neděli dopoledne byl také nahlášen pád kamene, části skály na železniční trať u Děčína za prvním tunelem ve směru na Horní Žleb. „Na dispečink Správy železniční dopravní cesty volala železnice, aby na místo poslali hasičskou jednotku a zastavili vlaky. Než k tomu ale došlo, nějaký vlak do kamene narazil, nic se nikomu nestalo, vlak pokračoval dál a kámen odhodil z kolejiště. Po příjezdu profesionální hasiči odjeli, byli tam ale i drážní hasiči, kteří mají na starost okolí této dráhy. Zjistili, že by železnice měla být v pořádku a vrátili se na základnu,“ uvedl operační důstojník hasičů. Úsek hasiči prošli s policií, trať byla bez vizuálního poškození. „Krátce byla uzavřena kolej u svahu, po půl druhé už také byla otevřena,“ dodal hasič.

Jiřetín pod Jedlovou ožil tradičními slavnostmi.
FOTO: Tolštejnské panství v Jiřetíně poosmnácté ožilo slavnostmi