Jedním z trojice parků, které by se letos měly dočkat obnovy, je ten v Rumburské ulici. Tam začaly práce již loni, kdy po začátku období vegetačního klidu nechalo město pokácet osm nemocných nebo neperspektivních stromů.

Nyní se dělníci pustili do obnovy cest v parku a poslední fáze přijde na podzim, kdy je naplánována výsadba nových stromů a keřů. Stromů by jen v tomto parku mělo být vysazeno padesát, keřů pak bude desetkrát více, rovných pět stovek. Obnovou již prošly parčíky v Rožanech a v Království. Do rožanského parčíku přibylo téměř sedm desítek stromů, nové lavičky, obnovené byly také cesty v parku a zřízeno schodiště, které parčík propojilo s cestou na Novou Ves a kostelíkem. Do parčíku v Království se pak vrátila během jeho obnovy také busta Tomáše G. Masaryka.

Již loni dokončil Šluknov obnovu parku na Křížovém vrchu, který je největší plochou zeleně ve městě. Před 2. světovou válkou byl Křížový vrch místem, kam obyvatelé Šluknova chodili na vycházky. Jenže na lokalitě se podepsal socialismus – některá opatření z té doby lesoparku příliš nepomohla, spíše naopak. Jednou z nejvíce patrných částí projektu bylo obnovení javorových alejí. Celkem bylo v rámci projektu, na který putoval více než jeden milion z evropských fondů a dalších 400 tisíc korun přidalo město ze své pokladny, vysazeno 200 stromů.