Pozvánka na výrobu adventních věnců v Krásné Lípě je jedním z témat dnešních krátkých zpráv z Děčínska.
KRÁTCE: Co se děje na Děčínsku? Přečtěte si stručný přehled

Strom bude stát i o den později u vlakového nádraží v Podmoklech. Další strom se rozzáří na Husově náměstí. Výzdoba stromu na Masarykově náměstí bude letos svítit teprve podruhé. Město totiž loni kupovalo úplně novou. Původní modrou nahradila kombinace teplé a ledově bílé barvy.

Kulturní dům Střelnice v Rumburku pro město připravil k letošnímu rozsvícení vánočního stromu originální program. „Rozsvícení stromku bude doprovázet laserová show a světelné odpočítávání s hudbou. Odpočítávání se bude promítat na budovu na náměstí, laserová show s vánočními motivy do prostoru nad zúčastněné,“ nastínila Libuše Hlinková z městského úřadu.

Kde a kdy rozsvítí vánoční stromZdroj: Infografika Deník

Na zvířata se rozhodli myslet v Jiřetíně pod Jedlovou. Než se vánoční strom rozzáří, mohou pod něj lidé přinést dárky pro opuštěná zvířata v děčínském útulku. Právě sem totiž psi odchycení v Jiřetíně putují. „Sbírka je prvně, ale věříme, že nadílka pod stromem bude,“ řekl organizátor akce Martin Louka.

V Centrálním parku na Severní Terase v Ústí nad Labem se rozzáří strom, který své majitelce „přerostl přes hlavu“. Martina Beránková si stromek zasadila v květináči na zahradě před 16 lety. Vyrostl natolik, že ji napadlo věnovat jehličnan městu jako strom vánoční. „Nechtěný“ strom stojí v parku od pondělí.

Do děčínského útulku lidé přinesou každý rok i tunu dárků.
Chcete udělat dobrý skutek? Obdarujte zvířata v útulku

Ocelová lana opět pevně ukotví vánoční strom na náměstí Svobody v Teplicích. V minulosti si s ním totiž „pohrál“ vítr. Před devíti lety strom ohnul nápor vichřice v noci natolik, že jej pracovníci technických služeb museli překotvit a zkrátit o pět metrů. Problémy s vichrem řešili i v Proboštově, kde vánoční strom padl loni i předloni. Nikoho ale nezranil.

Obří andělé se snesou při rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky v Duchcově. Anděl s ďáblem v těle pak bude hostem rozsvícení stromu ve Rtyni nad Bílinou.

Při rozsvícení vánočního stromu v Terezíně zatroubí trubači. Ještě předtím ale mohou děti poslat Ježíškovi vánoční přání v baloncích. Odpoledne mohou lidé zakončit návštěvou adventního koncertu v terezínské jízdárně. 25členný ústecký komorní orchestr a jeho sólisté vystřihnou světové melodie a Rybovu Českou mši vánoční Hej, mistře!

Žáci 1. třídy ze ZŠ Verneřice s paní učitelkou Miroslavou Protivovou a asistentkami pedagoga Petrou Petlánovou a Veronikou Zemanovou.
Naši prvňáci: ZŠ Dobkovice a ZŠ Verneřice