O nejchutnější masopustní koblihu se bude již brzy opět soutěžit v děčínské zoologické zahradě. Soutěž bude součástí tradiční akce zvané Masopust, která letos do zoo na Pastýřskou stěnu zavítá 21. února. "Když se řekne Masopust, vybaví se nám prastarý pohanský svátek plný roztodivných masek, tance, zpěvu, dobrého jídla a také smažených koblih. V loňském roce měla soutěž velký úspěch, proto jsme se jí rozhodli zopakovat i letos," vysvětlila Dagmar Floriánová z Centra návštěvnických služeb Zoo Děčín.

Soutěžit může každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pochlubit se svým výrobkem. "V den konání akce je potřeba do zoo donést tři smažené koblihy vlastní výroby. Přihlašovat se zájemci mohou až do data akce, přesněji do 14. hodiny. „Porota bude při degustaci hodnotit tři rozhodující faktory," uvedla Floriánová a dodala, že důležitá bude chuť, celkový vzhled a také náplň. Na soutěžící čekají zajímavé ceny.

Pravidla soutěže O nejchutnější masopustní koblihu

1. Účast v soutěži není věkově omezena. Může se do ní zapojit každý, kdo se nebojí zadělat těsto a pustit se do smažení.
2. Přihlášení do soutěže je možné učinit již nyní, nejpozději však 21. února do 14.00, kdy samotná akce začíná.
3. Každý účastník přinese v den konání akce do zoo na Pastýřské stěně celkem 3 smažené koblihy vlastní výroby a shodné náplně, ty odevzdá u pořadatele, kde bude řádně zaregistrován.
4. Jeden soutěžící může do soutěže přihlásit i více svých koblihových „trojic“. Podmínkou je změna náplně nebo těsta.
5. U donesených vzorků bude porota anonymně hodnotit celkem 3 faktory: vzhled, chuť a náplň. Porota bude tříčlenná: odborník - pekař, nezávislý návštěvník a zaměstnanec zoo.
6. Vyhodnocení soutěže proběhne během akce Masopust v zoo. Vítěz se může těšit na rodinnou vstupenku pro dva dospělé a dvě děti + originální tričko Zoo Děčín a sadu nových propagačních předmětů.