Nafta je proti předchozímu týdnu levnější o 67 haléřů a aktuálně se prodává za 29,50 Kč/l. Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

Pod hranicí třiceti korun se dostala průměrná cena nafty v celé ČR, prodává se za 29,86 Kč/l. Litr benzinu stojí v Česku průměrných 32,04 koruny. Nejdražší zůstávají pohonné hmoty v Praze, kde litr benzinu vyjde v průměru na 32,51 Kč. Diesel pořídí motoristé v hlavním městě za průměrných 30,66 Kč/l. Nafta stojí nejméně v Královéhradeckém kraji, a to průměrných 29,24 Kč/l.

V rámci Ústeckého kraje nejvíce ušetří řidiči, kteří tankují benzin, na Litoměřicku.
V zemědělském regionu vyjde litr v průměru na 31,27 Kč. Za naftu dají nejméně šoféři na Mostecku, litr tam stojí 29,03 korun.

Nejdražší je Natural na Lounsku, tamní čerpadláři prodávají litr za 32,21 Kč. Nafta je nejdražší na Ústecku a Chomutovsku, v obou okresech je průměrná cena 29,87 Kč/l.
Ceny pohonných hmot klesly také v sousedním Německu. Podle serveru www.fuel-prices-europe.info pumpaři prodávají obdobu českého Naturalu 95 v přepočtu za 37,27 Kč/l.

U nafty se cena blíží té v Česku, přesto se Němcům pořád vyplatí tankovat po přejezdu hranic u některé ze severočeských pump.

V Německu je průměrná cena nafty v přepočtu 31 korun za litr.