Zakoupit a darovat potraviny můžete dohromady na 62 místech v regionu. Ve 33 obchodech přitom sbírku svými dobrovolníky zastřešuje přímo Potravinová banka Ústeckého kraje.

„Darované potraviny poputují do našich odběratelských organizací, především do Armády spásy 
v Jirkově, Azylového domu v Rumburku, Centra sociálních služeb v Děčíně, Českého červeného kříže 
v Litoměřicích, dětských domovů, poboček Naděje, ústecké Spirály a dalších," uvedla ředitelka Potravinové banky v Ústeckém kraji Radka Brychtová.

V SOBOTU OD 8 DO 20 HODIN

Do čtvrtého ročníku Národní potravinové sbírky se můžete zapojit v sobotu 12. listopadu od 8 do 20 hodin. Stačí dorazit do některého z obchodů, které se ke sbírce letos přidají, nakoupit trvanlivé potraviny a odevzdat je přímo na místě do nákupního koše dobrovolníka s označením Národní potravinové sbírky.

Sbírka proběhne po celé republice a přidá se k ní přes 659 obchodů a drogerií (Tesco, Globus, Penny Market, Kaufland, Albert, Lidl, Billa, Makro, v drogeriích dm markt a Rossmann lze k potravinám přidat i drogistické zboží). Odevzdané dary ihned zamíří do potravinových bank a poté organizacím, které pomáhají lidem v nouzi.

Čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky organizuje platforma Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy, podílí se na ní řada neziskových organizací a také více než tři tisíce dobrovolníků.