DĚČÍN

V Děčíně mohou romantické duše vyrazit na Valentýnský taneční večer na lodi. Romanticky vyzdobená loď vyplouvá v sobotu v 18 hodin od děčínské knihovny na tříhodinovou okružní plavbu. Na palubě bude podávána večeře zahrnující předkrm a hlavní chod, cestující si pochutnají také na sladkém rautu. Zábavu až do půlnoci zajistí živá hudba. Lístky na plavbu můžete objednávat na portálu www.vstupenkadecin.cz za 490 korun na osobu, po objednání lístků je nutná rezervace míst na telefonu 725 933 730.

O předvalentýnském víkendu či přímo na den sv. Valentýna v úterý 14. února je možné v Kině Sněžník zhlédnout erotický thriller Padesát odstínů temnoty, další kapitolu pikantní romance Padesát odstínů šedi o vztahu dominantního milionáře Christiana Greye a submisivní studentky Anastasie Steeleové. Na film mohou zajít také lidé z Výběžku do kina Centrum Panorama ve Varnsdorfu.

VARNSDORF

Na tradiční Valentýnský pivní masakr zve Pivovar Kocour ve Varnsdorfu. Přehlídka silných a ochucených piv a masopustních specialit začne v sobotu hodinu po poledni a návštěvníci se mohou těšit na muziku, tvořivé dílničky pro děti, tematické valentýnsko-pivní soutěže i mezinárodní volbu nejlepší jitrnice, tlačenky a jelita. Vstupné na akci je 50 korun. Pokud zvažujete, že pivovar navštívíte vlakem, do kocouří vlakové zastávky budete mít v tento den jízdné zdarma.

ČESKÁ KAMENICE

Na ples plný ohně mohou přijít oslavit Valentýna ti, co rádi tančí, v sobotu ve 20 hodin do Domu kultury v České Kamenici. K poslechu zahraje kapela W-Music (dříve Wydle), večerem provede Jaroslav Tichý. Návštěvníci plesu svou účastí podpoří českokamenické ohňostrůjce.

Přípravy na sv. ValentýnaZdroj: Deník/Karel Pech

KRÁSNÁ LÍPA

Na pochod romantickou zimní krajinou Brtnických ledopádů se mohou vydat romantici z Krásné Lípy a okolí, jež láká turistika. Na sobotu i neděli jsou připraveny různě náročné trasy. Všechny sobotní trasy vyrážejí na cestu z Krásné Lípy mezi 6.00 – 11.00 hod. Podrobné informace podají na telefonu 775 873 130.

RYBNIŠTĚ

Na romantickou zimní vyjížďku na koních mohou vyrazit lidé v Rybništi. „Pokud máte zájem, oblečte podvlíkačky, teplé ponožky a rukavice a kontaktujte Sašenku, ktera vás vezme na pohádkovou zimní vyjížďku na našich koních, kteří momentálně připomínají lední medvídky," lákají pořadatelé na svých stránkách. Zájemci o pohádkovou vyjížďku mohou kontaktovat Alexandru Zrubeckou na telefonu 774 972 202.

Svátek sv. Valentýna, ilustrační foto.Zdroj: Deník/Karel Pech

HORNÍ PODLUŽÍ

Na Valentýnské tvoření mohou zájemci vyrazit v sobotu do Obecního klubu v Horním Podluží. Z rukodělné tvůrčí dílny si mohou kreativní návštěvníci odnést vlastní výrobky. Dílna se zaměřuje na výtvarnou techniku quilling, glazování hrnků a smaltování šperků.

ŠLUKNOV

Ve Šluknově si mohou dárečky pro svou drahou polovičku lidé nakoupit na náměstí Míru. Od 9 až do 17 hodin tu totiž na den sv. Valentýna probíhá prodej valentýnských cukrovinek.