1. Výlet historickým motorákem ve středu 15. srpna.

Vyzkoušejte si na vlastní kůži jaké jsou možnosti turistické dopravy v praxi a přijměte naše pozvání na výlet historickým motorákem z České Kamenice do Liberce. Čeká vás jízda historickým motorovým vlakem přes Českolipsko a Ještědské pohoří do Liberce a zpět, jízda historickou tramvají z Liberce do Vratislavic. Možnost dvou hodinové individuální prohlídky Liberce.

Sraz: nádraží Česká Kamenice 7.45 hod., odjezd v 8.00. hod. (Benešov n.Pl. odjezd 8.14 hod.)Návrat: Benešov 17.34 hod., Česká Kamenice 17.57 hod. Cena: 390 korun za jednu osobu.

2. Nejkrásnější hřebenovou s výhledy na třetinu Čech v neděli 2. září.

Na druhém výletu se s námi pojeďte projít starou hřebenovou cestou mezi Ještědem a Jizerskými horami, tedy přesněji se projdeme z Ještědu přes Rašovku a Císařský kámen do Proseče. Tam vyrazíme opět vlakem (tentokrát moderním) Trilex do Liberce, pokračovat budeme tramvají do Horního Hanychova a nakonec se necháme vytáhnout lanovkou na samý vrchol Ještědu. Zpět se dostaneme nejdříve meziměstskou tramvají do Liberce a pak opět vlakem Trilex do Rybniště. Těšit se můžeme na hřebenovku s málo stoupáními a mnoha výhledy na Ještěd Pláně Rašovka Jeřmanice Císařský kámen Proseč n. Nis. Sraz : vlakové nádraží v Rybništi v 8.15 hod. Návrat do Rybniště ve 20.22 hod. Cena 190 korun za osobu (v ceně je celodenní jízdenka a průvodce). Přihlášky předem na tel: 412 383 413.

Autor: Dana Štěfáčková