Využijte opět veřejnou dopravu a jeďte vlakem z Děčína s přestupem v sobotu a neděli v Krásné Lípě (odjezd z Krásné Lípy v 9.37) do Mikulášovic, nádraží střed. Odtud po žluté přes rozhlednu na Weifbergu se skvělým výhledem na Lužické hory, Růžák a Saské Švýcarsko do Hinterhermsdorfu, obce se zachovalými podstávkovými domy.

Na jižním konci u parkoviště se nachází samoobslužná restaurace Buchenparkhalle a vede odtud cesta k soutěsce Křinice Obere Schleuse s plavbou na lodičkách.

Vy se vydáte po červené na vyhlídku Königsplatz s panoramatem Zadního Českého Švýcarska (Rudolfův kámen, okolí Tokáně, Vosí vrch) a sestoupíte skalní chodbou Tunel k silničce, po níž bez značky odbočíte doprava dolů ke Křinici do prostoru bývalých Zadních Jetřichovic. To už jste na staré České silnici, historické komunikaci, která dnes slouží pěším a cykloturistům.

Překročíte po mostku Křinici na českou stranu a zde pokračujete po zelené značce lesním a skalním terénem na Mezní Louku.

Přijdete tam z netradičního směru, mimo frekvenci hlavních turistických tras a budete určitě překvapeni poznáním vazeb mezi cestami na Šluknovsku a v oblasti pískovců i tím, že překonaná vzdálenost je relativně krátká. Túra měří asi 17 km a pohodlně ji zvládnete do odjezdu večerního autobusu do Děčína.

Autor: Jiří Rak

Tip na výlet vychází v Děčínském deníku pravidelně každý pátek. Pokud pro nás máte vlastní tip na výlet, neváhejte a pošlete nám ho na email: decinsky@denik.cz.