Zeď kavárny tak nyní bude několik let zdobit portrét jihoamerického indiána a nápis odlesňování. Nejedná se přitom o fiktivní postavu, ale o skutečného obyvatele Jižní Ameriky, kterého odlesňování osobně zasáhlo. Jmenoval se Paulino Guajajara a zadržoval nelegální těžaře a předával je policii. Těžaři ho zastřelili v přírodní rezervaci Araribóia v roce 2019.

Dílo vzniká na budově, která patří Husově sboru. "Chceme pomoci vyvolat diskuzi o tak závažných tématech," vysvětlil farář husitské církve, proč s umístěním výtvarného díla souhlasili.

Po čtyřech měsících přivítal první zákazníky i obchod s koly v Děčíně.
FOTO: Konečně! Další rozvolnění, lidé si mohli třeba i pro kola

Děčínská malba je první ze série děl, která mají upozornit na globální problémy a jsou součástí projektu Tváře klimatické změny. "V rámci něj vznikne po republice několik takových maleb, každá vyobrazuje jednoho člověka z různých částí světa a to, jak do jeho života zasáhla změna klimatu," uvedla Markéta Zemánková z Člověka v tísni, který se na projektu podílí.

Toy_Box se převážně věnuje streeartové tvorbě. Na svém kontě má ale také řadu komiksových knih. Za autorský komiks Moje kniha Vinnetou získala dvě komiksové ceny Muriel za Nejlepší komiksovou knihu a za nejlepší kresbu.