Sluncem prozářené nedělní odpoledne přivítalo v restauraci Srdíčko v Brné početný houf uchazečů o ocenění v kulinářské soutěži Středohořské jamování aneb Souboj marmelád v rytmu jazzu.

Organizátoři ze sdružení Středohoří sobě napočítali 50 soutěžních vzorků, z toho 9 hruškových. Odborná komise, sestávající z degustátorky a bio-zemědělkyně Olgy Syrovátkové, z autorky pořadu Kulinárium na Českém rozhlase Sever Stanislavy Brádlové, z vyhlášené litoměřické gurmánky Bohumily Holíkové a ze zástupkyně pořádajícího občanského sdružení Petry Kudělové, určila za vítěze v kategorii hruškových marmelád paní Lenku Strnadovou z Ústí nad Labem.

Nejvyšší ocenění v kategorií všeovocových marmelád (marmelády jiné než hruškové) si odvezla Michaela Votrubová z Hostovic. V divácké kategorii, kde měli možnost hlasovat všichni přítomní diváci i soutěžící, vyhrála hrušková marmeláda paní Susanne Gertoberens z německé Pirny. Příjemnou a pohodovou atmosféru tohoto kulinářského klání podtrhla svým vystoupení frýdlantská jazzová skupina Tiktak.

Jan Kvapil