Během noci z neděle na pondělí napadlo na Děčínsku patnáct až dvacet centimetrů lehkého sněhu, i s ohledem na mráz se silničáři nestačili včas postarat o silnice. Těžko sjízdné jsou i silnice první třídy a další druhé spojnice. Například mezi Benešovem nad Ploučnicí trvalo projetí kolonou hodinu a půl.

"Do práce jsem jela z Dobrné hodinu a deset minut. Cesta byla vyjetá tak na jedno auto, zbrzdila mne hlavně cesta Děčínem," řekla Romana Vtelenská z Dobrné.

Těžce průjezdná byla také Teplická ulice fungující jako dálniční přivaděč. Na křižovatce Teplické a Oldřichovské se totiž srazila dvě auta a zablokovala celou silnici. Kamiony pak blokují již od brzkých ranních hodin stoupání na Kamenické ulici a v Ludvíkovicích na silnici I/13 ve směru na Českou Kamenici a Liberec. Protažené nejsou ani hlavní silnice na velkých děčínských sídlištích.

Nehoda kamionu na dálnici D8 u Vchynic
Ústecký kraj zasypal sníh. Na Děčínsku kolabuje doprava

Na Děčínsku komplikuje dopravu také pomalu se pohybující kolona z Děčína směrem na Českou Kamenici, kvůli odstaveným kamionům u Ludvíkovic. Řidiči se mohou zdržet i 60 minut. Druhý směr od České Kamenice je průjezdný s opatrností, zdržení tu trvá do 15 minut. Situaci navíc začaly komplikovat sněhové jazyky, které se tvoří již od středních poloh od 300 metrů nad mořem. Ráno byl pak několik hodin zcela neprůjezdný Šébr na Šluknovsku.

Kromě dopravy ovlivnilo sněžení i služby pro obyvatele. "Vzhledem ke kalamitnímu stavu dnes nebudou probíhat svozy komunálního a separovaného odpadu. Pokud kalamitní stav nepřetrvá, budou svozy probíhat s jednodenním zpožděním," uvedl mluvčí děčínské radnice Luděk Stínil.