Mám za sebou 2 měsíce hubnutí. Jsem o 10 kg lehčí. A jsem právě v polovině svého cíle. Známí už na mě začali pozorovat změnu. I já jsem zaznamenala změnu. Už  neběhám zoufale v obchodě a nedomáhám se největších, někdy neexistujících čísel. Už vám někdy prodavačka hned u dveří řekla „ Na tlusté nic nemáme."? Ani vám to nepřeji, není to nic příjemného, a to si myslím, že jsem poměrně vyrovnaná. Začínám si dokonce nákupy užívat.

Dodržování jídelníčku pro mě již není potíž.  Přípravu jídel zvládám po paměti. Zelenina je každodenním spolubojovníkem. Piji hodně a ráda. Tak co mi nejde? Občas mě zrazuje vůle. Hlavou mi jde: už jsi zhubla, to už stačí. A sebeuspokojení přitakává: „Jasně, už dost." Naštěstí jsem se vždy vzpamatovala. Zejména díky velkým pomocníkům, které mám: cíl, který jsem si napsala a vyvěsila po bytě, a díky každotýdenní návštěvě v poradně Naturhouse. Diskuze s dietoložkou je opravdu ohromná pomoc. Její povzbuzení, reálný plán a nějaká ta bylinková ampule, to mě vždy zase postaví do latě.

Součástí mého dosavadního úspěchu je také více sportu. Oblíbila jsem si kolečkové brusle a začala jsem běhat.

Dietoložka mě vybavila dobrými radami, pokud se chystáte na větší sportovní výkon:
1.    Dobře posnídejte. Snídaně by měla být pestrá. Rozhodně se neodbývejte během pěti minut jedním toustem. Hezky si svou snídani užijte. Neměly by chybět ovesné vločky, netučný mléčný výrobek, případně banán nebo jiné ovoce. Do misky můžete přidat i oříšky nebo trochu rozinek. Vlákninu získáte z celozrnných toastů nebo můžete použít přímo vlákninu FIBROKI.
2.    Slaďte medem – med je jediné přirozené zásadité sladidlo, které máte k dispozici. Bílý cukr zbytečně aktivuje tvorbu kyselých šťáv v organismu.
3.    Dostatečně se napijte. Pokud nejste ortodoxní sportovec, který si k pití připravuje speciální nápoj, vyplatí se slabý čaj, mírně slazený medem a také nepatrně osolený kvůli doplnění minerálů. Velkou a častou mýlkou je, že když zastavíte na kole na pivo, udělali jste něco pro svůj pitný režim. Každý alkohol dehydruje, proto k pivu musíte vypít vodu navíc.
4.    Jdete-li na výlet, do batůžku si místo obligátní tatranky raději zabalte banán, sáček sušeného ovoce nebo müsli tyčinku.
5.    Jdete-li běhat, též se vybavte nějakou zdravou jistotou – sušené ovoce vás nezatíží a ani nerozměkne.
6.    Pokud na trase obědváte, vyhněte se tučným a smaženým jídlům, zbytečně vám seberou síly. Dejte si raději lehký těstovinový salát s masem. Jestliže vám to plán cesty dovolí, dopřejte organismu alespoň půl hodiny na zpracování jídla.
7.    Během výkonu pravidelně pijte po malých doušcích. Pomůže vám to regenerovat síly.
8.    Banán – skvělý spojenec. Lepší ovoce na doplnění energie nenajdete. Banány obsahují trojici přírodních cukrů – cukrotu, fruktózu a glukózu – všechny mají rychlý nástup podpory organismu. Navíc je v nich lehce stravitelná vláknina a spousta potřebných minerálů. Energie ze dvou banánů vystačí na devadesát minut ostrého aerobicu, jízdy na in-line bruslích, běhu nebo rychlé cyklistiky.
Nikdy jsem nebyla sportovní typ. Z krasobruslení mě vyloučili pro topornost, s basketbalem prosazovaným rodiči jsem se míjela, ale běhání mě kupodivu uspokojuje. Jsem důkazem toho, že se sportem může začít každý, i když se pro něj přímo nenarodil. Všem přeji hodně úspěchů. Kristýna

Kde nás najdete?
Dietologické centrum NATURHOUSE v Děčíne v OC Korál nebo v České Lípě, Jindřicha z Lipé 87. Základní informace o nás získáte na našich webových stránkách: www.naturhouse-cz.cz. Objednat se můžete telefonicky na čísle: 413 034 205 (Děčín) 483 034 250 (Česká Lípa) nebo na e-mailové adrese: naturhousedecin@seznam.cz, naturhouseclipa@seznam.cz

6. DÍL - Jak zhubnou bez hladu - Kristýna B., 26 let, cíl: – 20 kg…ČTĚTE ZDE… (Další díly najdete uvnitř)