Penzion se nachází v klidné části města Varnsdorfu ležící při hranici s Německem v blízkosti údolí řeky Mandavy nedaleko od centra města, které je regionálním střediskem Lužických hor a branou do Šluknovského výběžku.

„Máme stylově zařízený penzion v klidné části Varnsdorfu s velkým množstvím krásných výletů do okolí," láká majitelka a jednatelka penzionu Šárka Dubská.

Hlavní budova penzionu – podstávkový dům z roku 1800 – prošla v letech 2009 až 2012 rozsáhlou rekonstrukcí s cílem zachování původní krásy této tradiční architektury severních Čech a Horní Lužice.

Penzion je vhodný zejména pro sportovně či jinak tematicky zaměřené skupiny a rodiny s dětmi, ale na své si přijdou i individuální turisté či dvojice toužící po příjemném soukromí a odpočinku.

Je také určený pro rodinné oslavy a firemní i jiné skupinové akce. Na hosty tu čeká plavecký bazén s protiproudem, zahrada, umělé jezírko, dětské hřiště, trampolína, nechybí ani ohniště a venkovní gril.

Na zahradě můžete využít také minigolf, půjčit si horské a trekové kolo nebo hole na nordic walking.

Kdo chce, může zajít do finské sauny, kdo chce masáž, může si ji objednat. Pokud si chce někdo zacvičit, má možnost ve fitness místnosti se zrcadlem.

Podle Šárky Dubské využívají návštěvníci penzionu nejčastěji bazén, zahradu, dětský koutek, vinárnu a saunu. Nejvíce lidí sem jezdí na jaře a v létě – okolí totiž nabízí celou řadu zajímavých výletů, a to nejen v Česku, ale i v blízkém Německu.

„Aktivně můžete využít svůj volný čas, ať je to cykloturistika po dobře značených a udržovaných cyklostezkách a pěší túry po obou stranách hranice s Německem nebo koupání v přírodních nádržích a koupalištích. Ve Varnsdorfu jsou také k využití tenisové kurty, víceúčelová sportovní hala, volejbalové a fotbalové hřiště a krytý 25-metrový plavecký bazén. V okolí je několik skalních útvarů a terénů pro horolezce, lanové centrum a další sportovní zázemí, zejména v nedalekém Jiřetíně pod Jedlovou a Rumburku," píše se na webových stránkách penzionu.

„Krásné jsou cyklovýlety do Německa, ale samozřejmě i v Čechách," doplňuje Šárka Dubská.

Info:Adresa: Bratislavská 997, 407 47 Varnsdorf
Web: www.penzion-varnsdorf.eu
Jednatelka: 605 235 699, recepce: 603 863 504