V hromadnou strkanici a napadení strážníka děčínské městské policie se zvrtlo upozornění na rušení nočního klidu. Nejagresivnější muž skončil s pouty na rukou na policejní stanici, napadl totiž strážníka.

Když krátce před nedělní půlnocí procházeli noví asistenti prevence kriminality děčínskou Kamenickou ulicí, zaslechli u jednoho z domů velký hluk. Snažili se proto situaci zklidnit, jenže si naběhli: hluk přidal na intenzitě a jeho původce dokonce začal asistenty urážet.

„Na místo byla vyslána hlídka městské policie. Té muž odmítl prokázat svou totožnost, proto jej strážníci za pomocí donucovacích prostředků chtěli předvést na Policii České republiky," říká mluvčí děčínských strážníků Tomáš Pavlík.

Obvyklý postup se ale tentokrát pořádně zkomplikoval. Ostatním obyvatelů domu se to totiž ani trochu nelíbilo. Během několika vteřin vyběhli před panelák více než dvě desítky lidí. Obyvatelé byli odhodláni rušitele klidu bránit.  Podle svědkyně, která si ale nepřeje zveřejnit své jméno, se mělo údajně jednat o Romy.

„Byla přivolána další hlídka městské policie a byla vyrozuměna Policie České republiky. Při předvádění muž zaútočil na jednoho ze strážníků. Strážníci proto útočníka ihned zpacifikovali a předvedli na obvodní oddělení, kde bylo zjištěno, že se jedná o třiapadesátiletého muže z Děčína," doplnil Tomáš Pavlík.

„Případ šetříme jako přestupek proti občanskému soužití a veřejnému pořádku a předali jsme jej k dořešení děčínskému magistrátu," doplnila děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová.

Agresor tak může od děčínského magistrátu dostat pokutu.

V Děčíně tak v posledních dnech trochu „přituhuje." O víkendu to totiž nebyl jediný vážnější incident, se kterým se museli strážníci vypořádat. Například v sobotu přišli na jednom ze svých služebních automobilů o zadní sklo.

Incident přitom odstartoval docela nevinně. Na tísňovou linku strážníků někdo oznámil, že se po Tyršově ulici pohybuje silně opilý muž a pokřikuje na procházející lidi.

„Dotyčný na místě konzumoval pivo a přitom mu upadla lahev na zem. Pod dohledem strážníků muž nepořádek uklidil. Po uklizení střepů jej hlídka chtěla z místa vykázat, ale muž z batohu náhle vytáhl jinou lahev, kterou rozbil zadní sklo u služebního vozidla. Hlídka muže zadržela a přiložila mu pouta," dodal Pavlík.