„Zorganizovat takovou akci není jednoduchá záležitost. O to více si toho vážím a oceňuji to," řekl při předání ředitel Lužické nemocnice Petr Dubravec, který před několika týdny vystřídal na tomto místě Darka Švába.

„Jsem přesvědčen, že každá dobročinná akce, která má snahu naplnit charitativní myšlenku bez nároku na osobní honorář, je a bude i nadále potřeba. Tímto darem bude dětské oddělení zase o trochu veselejší," říká organizátor plesu Adam Dunka s tím, že z celkového výtěžku bylo nutné zaplatit náklady, mimo jiné na účinkující.

Průběh Romského plesu nebyl hladký – narušil ho totiž anonym, který zavolal na tísňovou linku policie a oznámil, že je v domě kultury uložená výbušnina.

„Výbušninu nahlásil na tísňovou linku mužský, opile znějící hlas," uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že k hlášení došlo pět minut před jedenáctou hodinou večerní. Na místo proto dorazili policisté a pyrotechnici. Návštěvníci plesu museli být evakuováni, budova byla prohlédnuta.

„Žádná výbušnina nebyla nalezena. Asi po hodině mohl ples pokračovat," dodala policejní mluvčí s tím, že případ policie šetří jako šíření poplašné zprávy.

Mottem Romského plesu bylo „S Romy k pomoci". Do Kulturního domu v Rumburku se dorazilo bavit přibližně tři sta lidí. Nechyběl ani červený koberec, romská vlajka
a romská živá hudba.

Podle organizátorů nebyl Romský ples podporován žádnými státními či jinými finančními dotacemi – nejednalo se o výdělečnou činnost.

„Velký dík patří informačním centrům, která podpořila tuto akci prodejem vstupenek, Domu kultury Rumburk za pronájem prostor, Penzionu a Restaurantu U Parku Rumburk a všem, kteří se podíleli na tomto plese," dodal organizátor Adam Dunka s tím, že v tu chvíli není jisté, zda se bude Romský ples příští rok opakovat.