Stačilo pár desítek hodin 
a k pozvánce na protest proti Miloši Zemanovi se připojilo přibližně padesát lidí. Ti se chtějí sejít příští středu v půl šesté odpoledne na Masarykově náměstí. Tedy ve stejnou dobu, kdy by zde měl být prezident Miloš Zeman.

Někteří lidé dali v diskuzi 
u pozvánky s podtitulem „Pojďme ukázat, že i my máme svůj názor a že o Zemana 
v Děčíně nestojíme"! vzpomenout na vajíčkovou smršť, která se před lety snesla na tehdejšího předsedu sociální demokracie Jiřího Paroubka.

„Bohužel, jsem na škole
– jest nereálné, abych se zúčastnil. Ale jsem ochotný odpřisáhnout, že zaplatím dvě vajíčka, která někdo daruje panu prezidentovi – nejlépe 
z větší jak metrové vzdálenosti! Jinak, super iniciativa!" ocenil protestní akci na Facebooku Jakub Fórro.

V souvislosti s návštěvou prezidenta republiky v Děčíně chystá policie odpovídající bezpečnostní opatření.
„Konkrétní podobu opatření z taktických důvodů zveřejňovat nebudeme. Budeme ale pracovat po celostátní, krajské i územní linii," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že v rámci příprav policisté sledují i sociální sítě.

Prezident Zeman se setkává s protestními akcemi svých odpůrců poměrně často. Ti se výrazně projevovali již během lednové prezidentské volby. Nejčastěji mu vyčítali autoritářský způsob vládnutí, sklony k alkoholu nebo nejasné financování. Oblíbené není ani jeho chování.

Velkou vlnu nevole vzbudil, když odmítl jmenovat literárního historika Martina C. Putnu profesorem. Prezident tehdy své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se mu nelíbil transparent, který na Prague Pride nesl Putna – Katolické buzny zdraví Bátoru.