Důvodem, proč jsme do výrobny čokoládových pralinek zašli, je, že chceme společně s Velkopopovickým Kozlem a čtenáři Deníku najít nejšikovnějšího fachmana Ústeckého regionu, kterého pak Kozel odmění za poctivou práci a jeho řemeslný kumšt.
Pan Vaňkát tvrdí, že každé umění chce své, stejně tak i čokoláda, ale přesnou recepturu nikdy neprozradí.
Na výrobu používá pouze pravou čokoládu, osvědčila se mu.
Tip na výrobce nám dala Klára Pospíšilová, které se poštěstilo pralinky ochutnat. „Jsou opravdu výborné, nikdy jsem podobné nejedla,“ řekla Pospíšilová.
Zeptali jsme se výrobce čokoládových pralinek, kde mohou lidé jejich výrobky ochutnat.
„S našimi výrobky se bohužel mohou setkat povětšinou jen turisté. Nabízím je totiž hlavně do hotelů a na letiště. Vyrábím hodně na zakázku, pro různé klienty, s vlastní distribucí teprve začínám.“
Pro pana Vaňkáta je nejlepší odměnou po práci chvilka klidu, kdy může vypnout a jen relaxovat.
Pana Vaňkáta jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Kolem sladkého světa se pohybuji už od svého mladí. Pracoval již dříve pro děčínskou firmu, která vyráběla formy na pralinky, figurky i bonbony. Receptury na ty nejlepší bonbony jsem jako náruživý cukrář získal od starých cukrářských mistrů. Své receptury hlídám jako rodinný poklad.“
Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
„Nejspíš na to, že se můžu zastavit, sednout si a být chvíli sám a v klidu.“