Petici zorganizovali členové fan klubu těsně před začátkem nového ročníku druhé hokejové ligy.

„Víme, že město Děčín i ostatní sponzoři dělají hodně pro děčínský hokej. Jen si myslíme, že by bylo dobré se více zapojit do financování a zviditelnění druholigového týmu HC Děčín," říká jeden z organizátorů petice a člen fan klubu Martin Břinek.

Podle manažera HC Děčín Jana Havlíčka nemá klub s přípravou petice nic společného. Ale váží si jí.
„Je to akce čistě našeho fan klubu, na které se HC Děčín nepodílí.  Velmi si ale jejich podpory vážíme a vítáme ji," řekl manažer Děčínskému deníku.

Děčínský hokejový klub dostává od města každoročně dotace na chod klubu. Jenže ty jsou rok od roku nižší. Stejně jsou na tom prakticky všechny sportovní kluby v Děčíně.

„Nikdy nepadlo jediné slovo o tom, že bychom chtěli děčínský hokej zrušit. Musí se ale uskromnit všichni a je nutné vycházet  z možností, které máme. Vždy ale nějaké peníze na hokej najdeme," tvrdí primátor Děčína František Pelant a dodává, že pokud by město nestálo o hokej v Děčíně, tak by neinvestovalo několik milionů do oprav šaten na zimním stadionu.

„To totiž není jen zhodnocení městského majetku. K čemu by nám byl opravený zimní stadion bez hokejistů,"  dodal primátor.

Kromě petice chystá fan klub děčínských hokejistů také pochod. Ten vyrazí před prvním druholigovým utkáním od hlavního vlakového nádraží v 15:30 hod.  a skončí u zimního stadionu. Podle vyjádření petičníků by se nemělo jednat o poslední pochod.

Děčínský hokejový klub byl založen krátce po skončení druhé světové války v roce 1945. Do poloviny 80. let minulého století klub hrál na nekrytém stadionu, později na stadionu s kapacitou převyšující  pět tisíc diváků.