Pocit bezmoci zažívají blízcí lidí, po kterých v těchto dnech v Ústeckém kraji nejsou žádné stopy. Na Litoměřicku policie pátrá po hluchoněmém muži, na Děčínsku se ztratil čtyřletý chlapec spolu se svou matkou. Policisté prosí veřejnost o pomoc.

Pohřešovaný Bohumil Hanžlík.Zdroj: archiv policieHluchoněmého 43letého Bohumila Hanžlíka viděli lidé naposledy ve středu v poledne při odchodu ze zaměstnání v Lovosicích na Litoměřicku. Kam po práci odešel, to nikdo neví. „Po muži intenzivně pátráme. Situace je ztížená tím, že neslyší a nemluví. Mohl by být dezorientovaný,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová. Dodala, že muže policie hledala i v noci, pátrání ale komplikovala mlha.

Pohřešovaný Bohumil Hanžlík je vysoký přibližně 170 centimetrů, má střední postavu, tmavší prošedivělé vlasy a zelené oči. V době odchodu měl na sobě černou bundu s béžovými pruhy na rukávech a modré džíny. „Kdyby ho někdo viděl a mohl by nám poskytnout informace, byli bychom rádi,“ doplnila.

V Rumburku na Děčínsku policie od středy pátrá po čtyřletém Martinu Hanušovi. Podle našich informací by dítě nemělo být v ohrožení života, chlapec měl odcestovat se svou matkou mongolského původu do zahraničí. Otec dítěte však o jejím plánu neměl ponětí, a obrátil se proto na policii. Svého syna měl naposledy vidět v září.

Krátce po čtrnácté hodině v pátek praskala volební místnost v Proboštově na Teplicku ve švech.
ON-LINE: Na urnu se stály fronty. Češi podruhé volí svého prezidenta

Chlapec je vysoký přibližně 110 až 115 centimetrů, má hnědé vlasy a hnědé oči. Jeho matka, 38letá Baasansuren Gantsetseg je vysoká 160 až 165 centimetrů, štíhlá, má hnědé oči a barvené světlé vlasy. I v tomto případě žádá policie veřejnost o bližší informace, kde by se matka se synem mohla nacházet. Lidé se mohou obrátit na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

V internetové policejní databázi pohřešovaných lidí v Ústeckém kraji je nyní 28 můžu a 15 žen. Reálně jich ale policie může hledat mnohem více. Internetová databáze totiž jejich profily vyřazuje po více než 20 letech, v evidenci jsou ale stále.

DVACET LET PÁTRÁNÍ BEZ ÚSPĚCHU

Nejvíce lidí v Ústeckém kraji podle databáze pohřešují blízcí na Děčínsku. Příbuzným tu schází pět žen a tři muži. Nejméně lidí se ztratilo na Litoměřicku, jde o tři muže a jednu ženu. Nejdéle pohřešovaným člověkem je Petr Řežábek z Teplic. Po muži policisté pátrají od ledna 1997.

Od stejného letopočtu příbuzní pohřešují také Radka Procházku z Ústí nad Labem a Jiřího Sojku a Lenku Berkiovou z Děčína.

Pohřešovaní.Zdroj: Infografika Deník