Nejprodávanější Natural 95 se u stojanů prodává už za 37,41 Kč za litr, nafta za 36,38 Kč. Ceny stoupají celý srpen a celostátní průměr je už výš než při ropné krizi v roce 2008. V Ústeckém kraji oproti minulému týdnu zdražil benzin o 59 haléřů, nafta o 38 haléřů. Vyplývá to ze statistik společnosti CCS.

Výjimkou ve zdražování nebylo ani Děčínsko. Během uplynulého týdne stoupla cena benzinu o 60 haléřů a podle radaru cen pohonných hmot společnosti CCS stál litr naturalu v průměru 37,51 Kč. V dohledné době tak pravděpodobně překročí cena prémiových paliv psychologickou hranici 40 korun. Podražila také nafta, ale pouze o třicet haléřů na 36,53 Kč za jeden litr.

Ceny u čerpacích stanic zvedá především ropa, jejíž ceny jsou na nejvyšší úrovni za poslední tři měsíce. Na jaře byly vyšší, tehdy ale Čechy ještě chránila silnější koruna.

Na severozápadě Čech jsou pohonné hmoty ve srovnání se zbytkem Česka spíše levné. Podle Sdružení čerpacích stanic za to mohl cenový boj mezi levným řetězcem Tank Ono a značkami Shell a OMV. Mezi Teplicemi a Ústím nad Labem jsou tři čerpací stanice Tank Ono na zhruba 15 kilometrech silnice, podobná koncentrace je jen v Plzni. Na cenách je to znát – nejlevnějším okresem je podle CCS Plzeň-město, následují ho okres Teplice a Ústí nad Labem. Cenám Tank Ono se přizpůsobují i supermarkety a někteří menší prodejci, naopak Shell už ceny o něco zvýšil. Zatímco Tank Ono má jednu cenu pro celé Česko, u ostatních řetězců se cena liší. Právě v lokalitách, kde je větší výskyt levných benzinek, jsou supermarkety ochotnější dát nižší cenu. Tank Ono chce za litr nafty aktuálně 34,90 Kč a za benzin o korunu víc. Stejnou cenu drží i teplický Albert, přitom v 50 kilometrů vzdálené a nejdražší České Lípě chce za litr nafty o 2,60 Kč víc. Na plné padesátilitrové nádrži to dělá rozdíl 130 korun. Globus u Ústí nad Labem nabízí naftu ještě o desetník levněji, za 34,80, natural je o korunu dražší.