„Třeba ještě 27., 28. a 30. prosince při vánočních prohlídkách, kdy zámek ožije starými příběhy. Pozveme Vás do časů knížete Jaroslava Thuna a to přímo do okamžiku, kdy vrcholí přípravy na Štědrý den. Dramatizované prohlídky začínají vždy od 15 hodin," přibližuje nejbližší program na zámku Miloš Vavřička.

Kníže Jaroslav i se svou ženou přijedou na děčínský zámek také v sobotu 4. ledna.  Od  15 hodin se totiž v Modrém sále západního křídla uskuteční Tříkrálové pohádkové odpoledne, které se odehraje ve znamení oblíbeného pohádkového čtení.

„Z knížky „Anděl v kulichu" spisovatele Otfrieda Preusslera, známého například pohádkami „Čarodějův učeň" či „Malá čarodějnice", se dozvíme, jak to bylo se Třemi králi, které hvězda betlémská zavedla až na úpatí nedalekých Jizerských hor. 
O přestávce mezi pohádkami budeme vyrábět opravdické královské koruny," dodává Miloš Vavřička.

Mezi svátky bude zámek otevřený každý den od 10 do 16 hodin. Pouze na Nový rok se 
v zámecké expozici ani na výstavách neprovádí, obě nádvoří ale zůstávají přístupná. Na Silvestra probíhají prohlídky zámku od 10 do 14 hodin.

Zámecká kavárna na hlavním nádvoří bude otevřena denně od 10 do 17 hodin, na Silvestra do 14 hodin. 1. až 3. ledna bude zavřeno.

Dárek si na Nový rok přichystala také zoologická zahrada, která nabízí vstup do svého areálu v tento den zdarma.