Obléct společenské šaty, nechat si vytvořit slavnostní účes a protančit celý večer. Na to se mohou těšit všechny ženy i muži, kteří rádi „plesají“. Začíná totiž plesová sezona a v Děčíně je nabídka pestrá. Společenské akce chystá město, zámek i basketbalisté.

Prvním plesem, na který mohou lidé v okresním městě vyrazit, je tradiční Zahajovací ples města Děčín. Ten se koná v pátek 12. ledna od 20 hodin ve Společenském domě Střelnice.

„Lákáme na hosta večera Moniku Absolonovou. Na hlavním sále bude hrát liberecký orchestr Ladislava Bareše, který je velmi kvalitnía máme s ním dobré zkušenosti,“ uvedla vedoucí kanceláře děčínské primátorky Romana Silvarová.

Předtančení zajistí Taneční škola DUHA z České Lípy, na malém sále si návštěvníci mohou „zatrsat“ na disco. Vstupenky za 450 korun zahrnující občerstvení jsou k dostání na portálu www.vstupenkadecin.cz.

O dva týdny později se lidé dočkají další společenské akce, a sice 6. Plesu děčínských basketbalistů. Koná se v sobotu 27. ledna od 20 hodin. I ten se odehraje na děčínské Střelnici. Jako každý rok návštěvníkům nabídne slosování o hodnotné cenyči zábavnou fotobudku s rekvizitami Photoplace. Zatančit si lidé mohou na hudbu Orchestru Bonus z Roudnice nad Labem a Jana Smigmatora, na malém sále pustí reprodukovanou hudbu DJ.

ŠKRABOŠKY S SEBOU

Letošním takzvaným dress codem budou škrabošky, které by návštěvníci měli mít s sebou. Večerem bude provázet děčínský zpěvák a moderátor Tomáš Kettner. Vstupenky od 400 korun je možné zamluvit na www.bkdecin.cz.

Společenskou událost v duchu první republiky si letos připravili na děčínském zámku. Sedmý ročník zámeckého plesu dominanta města chystá na sobotu 24. února ve 20 hodin, vstup je možný od 19 hodin. K tanci a poslechu zahraje Orchestr Václava Hybše. Vstupenky za 600 korun lidé seženou na portálu www.vstupenkadecin.cz.

Ohňostroj v Děčíně.
Omezit dělobuchy vyhláškou? Nepomůže to, říkají v Děčíně

Kdo by si nebyl jistý tanečními kroky tanců první republiky, může o týden dříve přijít na taneční seminář. V sobotu 17. února od 10 a 12.30 hodin tanečními kroky provede Tomáš Hron s partnerkou. Seminář je složený ze dvou částí. V první se lidé naučí tančit cha-cha a rumbu s charlestonem, v té druhé charleston s waltzem a quickstep. Místa za 250 až 450 korun je možné rezervovat na e-mailu loskotova@zamekdecin.cz.

Na teprve druhý děčínský retroples letos mohou vyrazit lidé začátkem jara. Retro hity skupiny U-Style roztančí děčínskou Střelnici v pátek 23. března ve 20 hodin. Vstupenky je možné objednávat na portálu www.vstupenkadecin.cz za 350 korun.

„Během kratičké chvíle jich bylo hned několik fuč, takže doporučujeme rezervovat si co nejdříve,“ upozornili organizátoři retroplesu.