„Díky rozšíření má školka nyní kapacitu padesát dětí, takže bude možné ve Varnsdorfu možné lépe uspokojit poptávku po místech ve školkách. Navíc jsme díky tomu mohli přijmout další tři zaměstnance, což je v našem regionu také důležité," říká ředitel školy Petr Šmíd s tím, že každá třída je nyní vybavena počítačem a interaktivní tabulí, a to včetně tříd ve školce.

Největší investicí ale bylo vybudování nového hřiště s umělým povrchem, které budou školáci využívat především při tělocviku. Drtivou většinu nákladů nutných na takto rozsáhlou rekonstrukci pokrylo ze svých prostředků město, dotační peníze se podařilo získat pouze na stavbu zahradního altánu. Na ten přispěla na Nadace ČEZ.

Pro Základní školu na Bratislavské ulici to ale nebylo první perné léto. Již v minulých rocích zde totiž panoval čilý stavební ruch. Předloni bylo rekonstruované první oddělení školky, loni pak byla na škole vyměněna okna za plastová, což výrazně přispěje i k úsporám za energie. Nejstarší školní budova ve Varnsdorfu, která svému účelu slouží již více než 175 let, tak postupně získává moderní podobu.