Z rozstřelu v podobě krájení cibule na kostičky postoupily tři nejlepší týmy do finále – v něm měli amatérští kuchaři a kuchařky za úkol připravit jedno české jídlo s dezertem.

Pro desítky přihlížejících návštěvníků bylo připraveno také jídlo ze tří světových kuchyní; Jeremy ukuchtil například vietnamská kuřecí masa grilovaná v kokosovém mléce, Janis pak po vzoru řecké kuchyně vnesl do sálu pohodičku a vůni masa. Zájem byl opravdu veliký a na každého se dostalo. Ukázána byla v průběhu podvečera také výroba té nejlepší kávy pomocí Vacuum Potu.

Porota složená nejen z profesionálních kuchařů na konci hodnotila tři jídla s dezerty – na třetím místě skončilo kuře na paprice, druhou pozici obsadily zapečené těstoviny a bezkonkurenčně nejlepší – a zároveň nejnáročnější – byly karbanátky s bramborovou kaší.

Kromě potlesku si vítězný tým odnesl poukázky na oběd v restauraci a zákusky z cukrárny.