Novou čtyřsedačkovou lanovkou se mohou svézt lyžaři v Klínech na Mostecku

"Mírná obleva končí, teď už zase přituhuje, začneme připravovat technický sníh, aby na víkend byly sjezdovky ideálně zasněžené," řekl Josef Dlouhý z areálu. O víkendu už začne platit ceník pro hlavní sezonu.

Teploty pod nulou jsou také v Telnici na Ústecku. "Očekáváme, že bude nadále mráz a budeme stříkat sníh, podmínky jsou dobré a lyžařů není mnoho," řekl provozovatel Jindřich Holinger. "Lidi mají před svátky jiné starosti, ze zkušenosti víme, že před Štědrým dnem se lyžuje rozhodně bez čekání," doplnil. Upraven není v areálu pouze svah Slalomák. Otevřeno bude i na Štědrý den, a to do 14:00. Na Telnici jezdí od soboty z centra Ústí nad Labem ski-bus.

Lyžovat se bude o víkendu také v Českém Jiřetíně.

"Podmínky jsou dobré a fronty u vleků o víkendu neočekáváme," uvedl Jiří Drahorád ze střediska. Na sjezdovkách je podle něj zhruba 50 centimetrů sněhu. Kvůli oteplení je uzavřen areál Bouřňák na Teplicku. Jezdit budou vleky opět od soboty.

Webové stránky sdružení Krušnohorská bílá stopa uvádějí, že je upraveno několik desítek kilometrů tras. Nejvíc v okolí Dlouhé Louky na Mostecku, kde jsou připravené okruhy kolem přehrady Fláje, Vlčí hory či Loučné, dále u Lesné a Klínů. Jezdit mohou běžkaři také v okolí Bouřňáku na Teplicku a upraveny jsou stopy v areálu Adolfov na Ústecku.