Na nové infocentrum v Děčíně se mohou v nejbližší době těšit turisté. Těm poradí s turistickými cíli nebo hledáním ubytování na hlavním nádraží. Prozatím se mu podařilo získat podporu na půl roku.  Otevřít by mohlo již 
v polovině července a turistům bude sloužit v bývalé odjezdové hale, která je dnes využívána jako úschovna zavazadel.

Na absenci infocentra na levém břehu Labe si turisté opakovaně stěžovali. Pro turisty, kteří například přijeli do Děčína vlakem a pokračovali autobusem do Českého Švýcarska, je stávající informační centrum v knihovně příliš daleko.

„Děčín má dvě přirozená centra, proto jsme se rozhodli otevřít další infocentrum i na levém břehu Labe," říká radní Vlastimil Pažourek, který má ve své gesci cestovní ruch, že Děčín vznikl spojením dvou samostatných měst.

Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili příspěvek zatím na půl roku. Částka ve výši 75 tisíc korun poputuje na provoz infocentra z kapitoly cestovního ruchu. Provozovat by jej měla společnost Amici Decini.

„V infocentru bude celotýdenní provoz, každý den bude otevřeno od 9 do 17 hodin. Na zajištění provozu se bude podílet deset našich členů," popisuje Petr Nádvorník z Amici Decini.

Turisté by i v novém centru měli nalézt služby, na které jsou zvyklí i z jiných center. Tedy propagační materiály, které by měl dodat magistrát, suvenýry nebo knihy o Děčíně. Řadu z nich přitom vydala přímo společnost Amici Decini, chybět nebudou ani tituly vydané Iniciativou pro děčínský zámek, případně její nástupkyní Děčínsko – podmokelskou vlastivědnou společností.