Když dvaatřicetiletá Jana zastaví za ostrůvkem v zálivu autobusové zastávky, vezme z auta svíčku, obejde kytici růží pod křížem a zapálí plamen. Jana je z Dubí, stejně jako obě ženy, které tu ve čtvrtek havarovaly při divoké jízdě v živém vysílání na internetu. Nikol zemřela. Její mladá spolujezdkyně, která vše natáčela na mobil, přežila se zraněním.

„Znám obě,“ řekne Jana smutně. Nechce moc mluvit. Připouští, že ženy chybovaly a že by se o tom mělo mluvit, aby se ostatní poučili. „Vše má ale své meze. Teď už je to moc přehnané, už je to špatné,“ komentuje nemilosrdné články a diskuze na internetu.

Místo nehody u Obrnic, kde se stala tragická havárie automobilu s dvěma mladými dívkami
Video ze smrti v přímém přenosu použijeme k výchově řidičů, říká expert

„My jsme turisti, jdeme jen okolo,“ říká pár, který si jde pietu nafotit. Patří k lidem, kteří viděli na internetu video z havárie. „Škoda mladého života, ale ty dívky se chovaly neomluvitelně,“ konstatuje turista.

Případ i video si již převzali kriminalisté. „Budou šetřit příčinu a okolnosti nehody,“ sdělila policejní mluvčí Ludmila Světláková. Při vážných nehodách je to běžný postup.

Dívky na videu, které se šíří přes sociální síť, natočily svou bezstarostnou jízdu a záhy i tragickou nehodu
Smrt v přímém přenosu: Video z divoké jízdy zachytilo umírání mladé dívky

TRAGICKÝ LETOŠEK

„Ta zatáčka není nebezpečná. Když se věnujete řízení a dodržujete maximální rychlost devadesát, tak se vám nemůže nic stát,“ uvedl řidič z povolání, který bydlí v paneláku nedaleko zatáčky.

Letos zemřeli na silnicích v okresu Most již tři lidé, je to o jedno úmrtí více než za celý rok 2016 a 2015. Kromě řidičky v Obrnicích zemřel letos v červnu motorkář při nehodě u Komořan a v březnu motorkář při havárii v ulici Žatecká v Mostě.