Týká se samozřejmě basketbalistů. Zajímá vás, kam jezdí na dovolenou a jak ji tráví? Jako první nám vše poodhalí Miroslav Soukup (31 let, přezdívka Soky).

Pivot Válečníků se letos nechystá do dalekých krajin, spíše dává přednost blízkým destinacím. „Dovolenou budu trávit pracovně na chalupě na Slapech, a pak s rodinou na chalupě v Plzni. Druhou půlku července chceme vyrazit za prababičkou na Slovensko a ze Slovenska na pár dní do Maďarska k Balatonu. Pokud by byl ještě čas, tak bychom se chtěli podívat na Plitvická jezera," prozradil Deníku „Soky" své plány na dovolenou.

Proč si jednatřicetiletý sportovec vybral právě Slapy? „Chalupu na Slapech musím dokončit, abychom tam mohli s manželkou a synem jezdit v srpnu na víkendy. Plzeň je krásné město a pokud máte u chalupy tři velké rybníky, tak není co řešit," vysvětluje Soukup.

Lidé dělají na dovolené různé věci. Někdo sportuje, někdo se zase jen tak válí u moře. Jak to má nastavené Míra Soukup? „Během dovolené většinou odpočívám. Na druhou stranu dělám doplňkové sporty jako tenis nebo beach volejbal, podnikám výlety s rodinou nebo rybařím," zdůraznil basketbalista Děčína.

Jenže dovolená, to nejsou jen krásné zážitky. Velmi šokující zážitek zažil Soukup před několika lety. „Jeden takový zážitek mám, ale nebyl moc příjemný… Před pár lety jsem zažil bombový útok v Egyptě. Asi dvě stě metrů od našeho hotelu najelo auto plné výbušnin do vstupní haly jiného hotelu. Od té doby jsme raději zůstali na hotelu a koupali se jen v bazénu," vzpomíná na velmi nemilé vzpomínky.

Jak by si Míra Soukup představoval ideální léto, nebo ideálně strávenou dovolenou? „Měsíc rybaření na Rio Ebro ve Španělsku. Bohužel se to kvůli rodině nedá moc zrealizovat. Takže ideální léto je koupání a rybaření na přehradě Slapy," dodal Soukup závěrem.