Klisny v zoo si podruhé užily masáž od chiropraktika Stuarta Brocka

Děčín – Klisny koně domácího, hucula Lídu, Laru a Lindu z děčínské zoo, které trápí problémy s pohybovým aparátem, navštívil opět chiropraktik Stuart Brock. Už podruhé je masíroval metodou McTimoney, která je postavena na jemných dotycích, hlazení, rozmasírovávání ztuhlých svalů a dotýkání se určitých bodů. Už po první masáži se ukázalo, že tento druh terapie dělá klisnám velmi dobře. Další masáž je zřejmě čeká na podzim.

Vypsaná fixa míří v rámci turné do děčínského klubu Garáž

Děčín – Vypsaná fixa míří do Garáže! Po dlouhé době zavítá rocková kapela, která hraje už téměř 25 let, do děčínského klubu Le Garage Noir. Na jejich koncert se fanoušci mohou těšit v pátek 30. března od 22 hodin. „Jsme nesmírně šťastní, že pánové z Fixy skutečně dorazí do našeho malého klubu! Bude to podle všeho nejmenší prostor v rámci tour Vypsané fixy, je nám proto velkou ctí, že si kapela vybrala právě nás,“ uvedli organizátoři akce. Po oblíbené skupině vystoupí děčínská kapela DCRadio. Vstupenky lze objednat za 230 korun na portálu www.vstupenkadecin.cz.

Zničené přednádraží v Děčíně.
FOTO: Ještě na jaře se Děčín pustí do opravy přednádraží

Státní zdravotnický ústav nabízí rozbory vody ze studní u domů

Děčínsko - Státní zdravotnický ústav nabízí rozbory vody ze studní, kterou jejich majitelé používají k pití. Při rozborech ústav zjišťuje přítomnost některých nebezpečných bakterií jako je například Escherichia coli nebo koliformní bakterie, dále tvrdost vody nebo přítomnost některých minerálních látek. Rozbor je možné si objednat na děčínském pracovišti v Březinově ulici.

Velký pátek věnují v Jiřetíně výstupu na Křížový vrch a poezii

Jiřetín pod Jedlovou - Cestou bolesti a víry se dají na Velký pátek 30. března v Jiřetíně pod Jedlovou. Již podvanácté se bude konat výstup s poezií na Křížový vrch. Ten doprovodí přednesem veršů na jednotlivých zastaveních křížové cesty Milan Hrabal a Martin Louka. Účinkovat bude dívčí sbor jiříkovské základky Komoráček. Zájemci se sejdou v 15.30 hodin u dolního vstupu na křížovou cestu.

Úklid via ferraty v Děčíně.
Otevření via ferraty se posouvá. Dokončení sanace nepřeje počasí

Kaufland řešil technické problémy, zákazníky posílal pryč

Děčín - Několik hodin si nenakoupili lidé v obchodím domě Kaufland. V Děčíně, stejně jako v dalších prodejnách v republice, řešili ve čtvrtek technický problém. „Ráno postihl všechny naše prodejny technický problém s pokladním systémem. Některé pobočky v republice musely být uzavřeny kompletně, v jiných fungovala část pokladen,“ řekla ve čtvrtek mluvčí společnosti Renata Maierl. O několik hodin později se problém podařilo odstranit. Společnost si pro zákazníky jako omluvu připravila 20procentní slevy na sladkosti.

Celníci nejprve slušně pozdravili a potom si odnesli stavebnice

Děčín - Někteří prodejci byli tento týden smutní, protože je navštívili celníci. Celníci z ústeckého celního úřadu slušně pozdravili a začali 20. března kontrolovat zboží. „Kontrola obchodního domu v Děčíně vedla k zabavení 276 párů obuvi a 31 krabiček dětských stavebnic s padělanými logy společností Salomon, Crocs a Lego. Zboží měli prodejci vystavené na prodejních regálech v prostoru celé provozovny spolu s ostatním zbožím. Zboží v hodnotě 358 100 korun vyčíslené v ceně originálních výrobků kolegové odvezli a uskladnili ve skladu Celního úřadu pro Ústecký kraj,“ uvedl mluvčí ústeckých celníků Jiří Nejedlý. Dodal, že případ budou dále řešit kolegové z celního oddělení správního trestání.

Děčínská zoo.
Grizzly a tučňáci čekají. Kraj nabízí výhodné lístky do zoologických zahrad