Tříkráloví koledníci budou v Děčíně chodit až do neděle

Děčín - Mnoho z nás má svátek Tří králů spojený s koncem vánočního období. Tento svátek však znamená nejen konec, ale i začátek. Končí nám sice vánoční čas, ale začíná i Tříkrálová sbírka, která bude pokračovat až do 14. ledna. I letos se do děčínských ulic rozešly trojice koledníků, aby podpořily Tříkrálovou sbírku pod záštitou organizace Charita ČR. Žáci Křesťanské základní školy Nativity a její přátelé, kteří žákům pomohli, se 5. ledna převlékli za Kašpara, Melichara a Baltazara a s kasičkou a písní My tři králové na rtech obcházeli děčínské domy, ale koledovali i u kolemjdoucích, které cestou potkali. Peníze, které se letos vybraly, jsou určeny na nákladnou léčbu Jeníčka, který trpí mozkovou obrnou.

Blechy z labradora Chrise málem vysály život. Krev mu daroval jeho útulkový parťák Tony.
Na smrt vyhublého psa zachránili krevní transfuzí

Do hřenských soutěsek loni přijelo přes 300 tisíc turistů

Hřensko - Přesně 303 224 turistů projelo loni soutěskami ve Hřensku. A to i přesto, že byl omezený přístup do Divoké soutěsky. Oproti roku 2016 tak do soutěsek přijelo o 5 559 lidí více. Větší zájem turistů se projevil také na parkovištích, která Hřensko provozuje. Během roku 2017 na nich zastavilo 53 143 auta, motocykly a autobusy. V roce 2016 to bylo o 2 475 méně. Díky tomu měla hřenská obecní kasa v loňském roce vyšší příjmy.

Elektronické recepty v Krajské zdravotní vydávají i přijímají

Děčín
- Nemocnice i lékárny Krajské zdravotní, pod kterou spadá i děčínská nemocnice, od začátku letošního roku přijímají elektronické recepty. Tzv. eRecept je recept vystavený lékařem v elektronické podobě, ke každému eReceptu je přidělen unikátní identifikátor, který lékař v podobě čárového kódu vytiskne pacientovi na klasickém papírovém receptu.

Volební okresek v Rozbělesích bude na novém místě

Děčín
- Voliči, kteří budou hlasovat o novém prezidentovi v děčínském okrsku číslo 20, musí počítat s jeho novou adresou. Z bývalé fary, dnes školícího střediska hliníkárny na Ústecké ulici, se přestěhoval do S Centra na adrese Ústecká ulice 860/26. Radnice všechny voliče předem informovala.

Podobná skladovací hala by mohla vyrůst na okraji Rumburka. Denně sem má mířit 700 náklaďáků.
Čtyřhektarová hala by mohla dát práci pěti stovkám lidí