Varnsdorfští asistenti prevence kriminality se učili první pomoc

Varnsdorf - Jedním z měst, ve kterých působí asistenti prevence kriminality je Varnsdorf. Vzhledem k tomu, že se neustále pohybují v terénu, museli projít také školením poskytování první pomoci. Odborného vedení se ujala Jana Hozáková, která řadu let pracuje na zdravotnické záchranné službě, se svými kolegy ze spolku Pomoc4ALL. Školení bylo zaměřeno na první pomoc u život ohrožujících a neodkladných stavů. Teoretické části školení doplnily nácviky praktických dovedností i zvládání modelových situací, do kterých se asistenti prevence kriminality aktivně zapojovali.

Lužická nemocnice nabízí ordinaci v Jiříkově k převzetí

Jiříkov - Lužická nemocnice, která je v současnosti provozovatelem ordinace praktického lékaře v Jiříkově, nabízí tuto ordinaci k převzetí některému ze stávajících praktických lékařů regionu. Důvodem je, že provoz ordinace praktického lékaře v Jiříkově je pro společnost ztrátový a navíc není v primárním portfóliu zdravotnických služeb, které má nemocnice našeho typu poskytovat. Pacienti z Jiříkova však nemusí mít obavy zájemce z řad praktických lékařů, který uspěje v poptávkovém řízení, by měl zajišťovat standardní ošetření a péči o pacienty tak, jak tomu bylo doposud.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán a eurokomisařka Věra Jourová navštivili ZŠ v Krásné Lípě.
FOTO: Ministr spravedlnosti mapuje na severu vyloučené lokality

Hladina Labe stoupá, čtyři metry by ale překročit neměla

Děčín - Po deštích a sněžení v posledních dnech začala stoupat hladina Labe v Děčíně. Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu měla v pátek večer 356 centimetrů a během jednoho dne stoupla přibližně o půl metru. Její vzestup by se měl zastavit během víkendu. Po něm by Labe mělo opět pozvolně klesat zpět ke třem a půl metrům. Po celou dobu by se měla řeka udržet pod prvním povodňovým stupněm, jehož hranice je na 400 centimetrech.

Filipov si připomene 152 let od zjevení Panny Marie

Filipov - V sobotu 13. ledna ve 4 hodiny se v bazilice Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Filipově uskuteční slavnostní poutní mše svatá celebrovaná litoměřickým biskupem Janem Baxantem. V tento den uplyne 152 let od zjevení Panny Marie ve Filipově a uzdravení Magdaleny Kade. Slavnostní poutní mši v brzkém lednovém ránu navštěvují stovky věřících z Čech, Německa a Slovenska. Poutníci se při té příležitosti poprvé podívají do milostné kaple Uzdravení nemocných s nově opravenou podlahou a nově nainstalovaným varhanním pozitivem. Kaple nebyla přístupná od jara roku 2017.

Hlasování, ilustrační foto.
Mikulášovice mají nového starostu

Do děčínské Besedy míří rocková legenda Alkehol v rámci turné

Děčín - Legendární rocková parta Alkehol míří do děčínské Besedy v rámci Alkehol Tour 2018. Kapela vedle skladeb z nejaktuálnějšího alba R.U.M. určitě nevynechá i klasiky jako Na slamníku nebo Hospodo nalejvej. Jako další se představí crossover F.A.King a děčínská hardrocková kapela Vodopaad. Koncert se koná v pátek 26. ledna od 19 hodin v děčínské Besedě. Vstupenky za 290 Kč lze koupit v předprodeji na webových stránkách www.smsticket.cz. Na místě fanoušci zaplatí 330 korun.