Šluknovský zámek představí dvě nové výstavy o kartách a válce

Šluknov - Od pátku 5. ledna až do pátku 30. března budou mít lidé možnost zhlédnout na zámku ve Šluknově hned dvě nové výstavy. Výstava Neznámé karty karetní hry, které jste (nejspíš) nikdy neviděli představí karetní hry z celého světa ze soukromé sbírky Petra Bílého. Druhá putovní výstava připravená Institutem Terezínské iniciativy vypráví příběh Anne Frankové, její rodiny i dalších ukrývaných v zadním traktu domu v Amsterodamu, vše v kontextu nacistické politiky a druhé světové války.

Děčínská zoo se dočká nového pavilonu pro opice.
Místo v klecích se budou opice prohánět po stromech

Lidé v Rumburku mají více možností, jak se zbavit vánočního stromku

Rumburk - Potřebujete se zbavit vánočního stromku? Odstrojené stromečky můžete dávat ke kontejnerům na tříděný odpad v Rumburku. Odtud je pak budou svážet pracovníci TOM. Druhou variantou jsou kontejnery na bioodpad umístěné v Horním Jindřichově pod nadjezdem a na Strážném vrchu na hřišti. Lze je také odevzdat jako bioodpad ve sběrném dvoře.

Mladík bez řidičáku posilněný alkoholem se proháněl v BMW

Děčín - Podezřele jedoucí BMW v Podmoklech se nezdálo v pátek velmi brzy ráno děčínským strážníkům. Auto proto zastavili a dozvěděli se, že za volantem sedí 26letý muž z Děčína. Strážníci prostřednictvím státní policie zjistili, že mladík nikdy nevlastnil řidičák. Hlídce navíc přiznal, že před jízdou pil alkohol. Strážníci tak na místo přivolali státní policii, která událost bude dále řešit. „Orientační dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 2,37 promile,“ uzavřel zástupce ředitele děčínských strážníků Tomáš Pavlík.

Vysypaný náklad blokoval dopravu v Děčíně.
FOTO, VIDEO: Vysypaný náklad z kamionu zablokoval sjezd z Nového mostu

Opilec si odpoledne ustlal na trávníku v centru města

Děčín - Odpočinout si po náročném popíjení alkoholu se rozhodl v pátek odpoledne muž v Podmoklech. Ustlal si na trávníku poblíž děčínského hlavního vlakového nádraží v centru města. To neušlo svědkovi, který to oznámil děčínským strážníkům. „Hlídka na místě kontaktovala strážníkům dobře známého 39letého muže. Dotyčný neměl viditelné zranění a lékařské ošetření nepožadoval,“ uvedl zástupce ředitele děčínských strážníků Tomáš Pavlík. Hlídka pak dohlédla na jeho bezpečný odchod domů.

Pokus o krádež zlodějům nevyšel. Potkali se se strážníky

Děčín - Kradli a pokusili se rychle odejít. To se jim ale nepodařilo. Podezřelých mužů, kteří na Silvestra v 10 hodin dopoledne rychlou chůzí odcházeli ulicí Práce v Děčíně od obchodního domu, si všimla při běžné kontrole hlídka strážníků. Vzápětí za hlídkou vyběhla prodavačka, která uvedla, že dvojice mužů ukradla alkohol. „Hlídka oba podezřelé zadržela. Jednalo se o 39letého a 40letého muže z Děčína. U jednoho z podezřelých hlídka našla dvě lahve odcizeného alkoholu,“ uvedl zástupce ředitele děčínských strážníků Tomáš Pavlík. Na místo pak strážníci přivolali státní policii, která si událost převzala k dořešení.

Sídliště Kovářská ve Varnsdorfu.
S bydlením pomohou ve Varnsdorfu miliony

Invalidní žena ve svém bytě upadla a nemohla se zvednout

Děčín - Den před Silvestrem dopoledne oznámila žena z Bynova děčínským strážníkům, že její invalidní sousedka upadla. Žena bydlící ve vedlejším bytě navíc neměla být schopna se sama dostat zpět na invalidní vozík. Hlídka po příjezdu na místo ženě pomohla. Vzhledem k tomu, že při pádu vozíčkářka neutrpěla žádné zranění, nebylo ošetření u lékaře nutné.