Počasí dělalo řidičům problémy, většinou to odnesly jen plechy

Šluknovsko
- Problémy dělalo o víkendu řidičům počasí, ti bourali častěji než o jiných volných dnech. Například v sobotu po poledni skončilo u Varnsdorfu auto mimo silnici, jen o chvíli později se srazila dvě auta u Mikulášovic, dokonce tři auta se srazila u Jiřetína pod Jedlovou. Ve stejný den večer zapadl mezi Vlčí Horou a Brtníky linkový autobus, který vyprostili hasiči z Krásné Lípy. Problémy měly i kamiony, ty zablokovaly Šébr nebo silnici u Jiříkova.

Návrh děčínského rozpočtu na příští rok lze připomínkovat

Děčín
- Do středy 13. prosince je možné připomínkovat návrh děčínského městského rozpočtu pro příští rok. Ten počítá s velkým nárůstem příjmů, ale také výdajů. Skončit by měl schodkem 120 milionů korun, který chce radnice pokrýt z přebytků z předchozích let a z úvěru. „Úplné znění návrhu rozpočtu na rok 2018 je k dispozici na odboru ekonomickém nebo v elektronické podobě na webu města,“ uvedla Romana Silvarová z kanceláře děčínské primátorky.

Z herce Hynka Čermáka bude opět svérázný osamělý major Kuneš zvaný  Rapl. V pokračování úspěšného seriálu České televize ho čekají přestřelky a honičky v ulicích několika měst Ústeckého kraje. Natáčet se bude v Ústí, Teplicích, Děčíně či na Mostecku.
Rapl míří do Ústí a Děčína. Natáčí nové díly

Lužická nemocnice přes svátky omezí kvůli dovoleným provoz

Rumburk - Zdravotnická zařízení během vánočních svátků omezují tradičně svůj provoz. A nejinak je tomu letos i v rumburské nemocnici. Od 22. prosince do 1. ledna bude uzavřeno gynekologické oddělení včetně gynekologické ambulance. V tuto dobu mohou pacientky v případě akutních problémů využít nemocnici v České Lípě nebo v Děčíně. Ve stejnou dobu budou uzavřeny také některé ambulance v poliklinice. Týká se to neurologie, plicního a ortopedie. Oční ambulance bude kvůli dovolené uzavřená od 29. prosince do 1. ledna. Omezení se dotknou i mamologie nebo urologické ambulance.

Opravy silnice na sídliště končí, pokračovat se bude zase na jaře

Šluknov
- Oprava příjezdové silnice a chodníků vedoucích na sídliště ve Šluknově pomalu končí, město se do ní mohlo pustit i díky dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. S opravami bude radnice na sídlišti pokračovat i na jaře, kdy plánuje položit nový asfalt i na zbývajících silnicích na sídlišti. Kromě toho Šluknov opravil také silnici v Království, kterou v létě poškodil přívalový déšť. Místo štěrku je zde nyní asfalt. Poslední opravovanou silnicí byla Husova ulice.

Vánoční trhy v děčínském muzeu se opět těšily velkému zájmu.
OBRAZEM: Vánoční trhy v muzeu táhly

Tříděný odpad budou vyvážet v České Kamenici ob týden

Česká Kamenice - Každou lichou středu budou příští rok v České Kamenici zelené pytle s tříděným odpadem. Dohromady to bude v roce 2018 26 svozů. Nejčastěji se bude svážet v lednu a v srpnu, na které připadají tři liché středy. V ostatních měsících dvakrát. Kontejnery na papír a plast se pak po naplnění budou vyvážet každý týden, nádoby na sklo po naplnění jednou měsíčně. Skla se totiž objemově vytřídí v porovnání s plasty nebo papírem výrazně méně.

Plány zimní údržby říkají, kdy má být silnice sjízdná

Děčínsko
- S přicházející zimou města zveřejňují na webových stránkách plány zimní údržby. Ty rozdělují ulice do tří kategorií podle důležitosti. Ty v prvním pořadí musí být sjízdné do čtyř hodin skončení sněžení nebo po vzniku náledí. V posledním, třetím pořadí je časový limit stanoven na 48 hodin. Právě v této kategorii bývá zpravidla nejvíce ulic. Například v Děčíně je to téměř 100 kilometrů z celkových 160 kilometrů silnic, o které se město stará. Dalších 67 kilometrů v zimě neudržuje.

Krajský architekt by mohl hovořit i do podoby velkých investic Ústeckého kraje, jakou byla například Labe aréna ve Štětí. Na snímku při její prezentaci ředitel arény Michal Kurfirst.
Děčín prosazuje krajského architekta: Pomůže krajině