Silvestrovský běh je za dveřmi, registrace jsou v plném proudu

Varnsdorf
- Poslední den v roce se uskuteční ve Varnsdorfu 53. ročník Silvestrovského běhu a 22. ročník cyklistického závodu horských kol, které startují na náměstí E. Beneše. Běžecký závod se již tradičně uskuteční pro všechny věkové kategorie. Nově budou pro nejmenší v areálu školní jídelny připraveny tvořivé dílničky. Registrace do závodů je i tentokrát možná dvěma způsoby. Online přes internet nebo přímo na místě v den závodu. Při online registraci mají děti startovné zdarma. Pro ostatní kategorie je připravena zvýhodněná cena. Také letos dostane každý čipovou časomíru, díky níž budou výsledky přesnější a zveřejnění rychlejší. Online registraci je možné vytvořit níže.

Příští pátek na živnosťák nechoďte, bude mít zavřeno

Rumburk
- V pátek 15. prosince nebudou na živnostenském úřadu v Rumburku úřední hodiny. Registr živnostenského podnikání totiž tento den čeká odstávka, a tak by úředníci nemohli příchozí odbavit.

Ilustrační foto
Svlékáme se před lidmi donaha, tvrdí politici

Certifikovaní průvodci národním parkem prošli dalším školením

Krásná Lípa - Certifikovaní průvodci Českým Švýcarskem si doplnili v rámci školení pořádaného ve spolupráci Správy Národního parku České Švýcarsko a obecně prospěšné společnosti České Švýcarsko své znalosti o regionu. Odborníci z obou organizací jim představili nejen aktuální změny v legislativě, ale zejména informovali o novinkách pro turisty a v oblastech péče o přírodu či lesy. Certifikáty udílené průvodcům potvrzují vysokou úroveň i aktuálnost odborných znalostí jednotlivých průvodců.

Ve Šluknově vysadili na podzim nové stromy, nahradily uschlé

Šluknov
- Především v okolí vlakového nádraží a domu s pečovatelskou službou vysadila šluknovská radnice během podzimu nové stromy. Ty nahradily uschlé nebo vandaly zničené stromy. Jeden z nich muselo město nahradit již popáté, vždy jej totiž neznámý člověk zlomil. Na jaře chce pak nechat město ve stejných místech po stromovém patře zeleně vysadit také keřové patro.

Nádraží v Žitavě bude zavřené do půlky února, zpozdí to vlaky

Šluknovsko
- Nejméně do 10. února se protáhne rekonstrukce nádraží v Žitavě v Německu. To zasáhne také vlaky jezdící na Šluknovsko. Kromě toho je naplánována i výluka mezi Grossschönau a Žitavou. „Protože autobusem nestihneme cestovní doby nového jízdního řádu, budou vlaky jezdit ze stanic Seifhennersdorf, Rybniště a Varnsdorf dříve,“ uvedl Uwe Miertschischk s tím, že mezi stanicemi Seifhennersdorf a Varnsdorf pivovar Kocour nadále nebudou jezdit žádné vlaky.

Ilustrační foto
Děčín míří k obřímu schodku, rozpočet schválí před Vánoci

Bývalí Pelikáni vyzvou starou gardu Bohemians 1905

Děčín - Příští rok to bude dvacet let, co ukončil svou činnost FK Pelikán Děčín. A od té doby se bývalí hráči scházejí k přátelským zápasům. Letos se tento výběr utká se starou gardou Bohemians 1905. Oba celky se představí 9. prosince od 15 hodin na městském stadionu. Vstupné je zdarma. Za výběr Pelikánů nastoupí mimo jiné Voříšek, Pulpit, Fukal, Pergl, Kostelník, Allert nebo Čížek. Klokany by měl reprezentovat Panenka, Dobiaš, Prokeš, Sadílek nebo Škoda.

Děčínští zastupitelé se sejdou příští čtvrtek na Střelnici

Děčín
- Poslední letošní zasedání mají před sebou děčínští zastupitelé. Kromě rozpočtu na příští rok budou projednávat také zabezpečení lékařské pohotovosti na příští rok, dotaci na provoz zimního stadionu nebo kompenzaci pro dopravní podnik. Jednání začíná na Střelnici ve čtvrtek 14. prosince v 15 hodin.

Na Fabriku dorazí o víkendu kapely Noisetrap a Deeptronics

Doubice
- Zajímavý koncert je naplánovaný na sobotu do Fabriky v Doubici, kam přijedou kapely Noisetrap a Deeptronics. Noisetrap je pražská kapela, která svou tvorbou káže pravidla basementpopu, založeného na jednoduchých kytarových partech a temných zvucích syntezátoru, které masivně podporují ženský vokál v první linii. Deeptronics je čtyřčlenné uskupení ze Slezska působící na tamní scéně od roku 2015. Kapela kombinuje elektronickou hudbu s živými nástroji, jako jsou bicí nebo basová kytara a zpěvy. Koncert začíná v sobotu 9. prosince ve 21 hodin.

Na vánoční trhy mohou lidé vyrazit i na pevnost Königstein.
Adventní trhy v Sasku lákají na obří štolu, Popelku nebo Vánoce v podzemí