Ve Šluknově hořel na sídlišti panelák. Nikdo v něm nebyl

Šluknov
- Hned tři hasičské jednotky vyrazily v neděli pozdě večer na šluknovské sídliště, kde začal hořet jeden z neobývaných paneláků. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří ve sklepě vybydleného panelového domu. Během několika desítek minut požár zlikvidovali a celý zakouřený dům odvětrali přetlakovou ventilací.


V Krásné Lípě plánují nové hřiště, lidé si mohou říct, jaké jej chtějí


Krásná Lípa
- Krásná Lípa chystá nové víceúčelové hřiště. Ve středu 22. listopadu mohou lidé se svými návrhy na podobu hřiště přijít na setkání s projektantem hřiště do kulturního domu.


V Jiříkově budou opravovat povrch ve Svobodově ulici


Jiříkov
- V úterý 21. listopadu začne stavební firma s opravou přibližně 600 metrů Svobodovy ulice v Jiříkově. Starý povrch kompletně vyfrézuje a následně položí nový asfalt.

Do děčínského útulku lidé přinesou každý rok i tunu dárků.
Chcete udělat dobrý skutek? Obdarujte zvířata v útulku


Na Bílé Vánoce Lucie Bílé vstupenky ještě seženete

Varnsdorf
- Své vánoční turné Bílé Vánoce k příležitosti vydání 2. dílu stejnojmenného CD zahájí zpěvačka Lucie Bílá ve Varnsdorfu. Její fanoušci se na ni mohou těšit v úterý 28. listopadu od 19 hodin v Centru Panorama. Na jejím koncertu ji doprovodí klavírista Petr Malásek. Vstupenky v předprodeji stojí od 590 korun dle umístění a sehnat je lze v informačním centru na náměstí v Rumburku nebo na www.ticketstream.cz.


František Nedvěd v rámci turné míří i do České Kamenice


Česká Kamenice
- Své 70. narozeniny František Nedvěd v rámci koncertního turné Velkej flám slavil už v Rumburku i Děčíně. Teď se chystá do České Kamenice, kde zahraje se svou kapelou Tie Break v neděli 3. prosince v 19 hodin ve velkém sále domu kultury. V jeho kapele Tie Break hraje i jeho syn Vojtěch Nedvěd, který se předvede s dvanáctistrunnou kytarou. Vstupenky za 250 korun je možné koupit v předprodeji v infocentru.


Sbírka pomůže lidem z domu, který vyhořel ve Hřensku


Děčín
- Pomoci své člence, které nedávno vyhořela část domu ve Hřensku, se rozhodl děčínský Husův sbor. Dům bohužel nebyl pojištěný, a tak se rodina ocitla ve velké finanční nouzi. Bydlí teď mimo dům, ale rádi by dali brzy do pořádku alespoň dvě místnosti v prvním patře a do zimy se nastěhovali zpět. „Sbírka je organizována přes Sociální fond Husova sboru v Děčíně a podrobně o výsledku budeme informovat u facebookové události a na webových stránkách,“ uvedl farář Husova sboru v Děčíně Vladimír Volráb. Příspěvky je možné poslat na účet 2801330594/2010.

Ředitel Oblastního muzea Vlastimil v Děčíně Pažourek přeměřuje odhalené základy mostu.
Dělníci našli základy 150 let starého mostu


Agresivní muž napadl správce prostranství a poničil auta

Děčín
- S násilníkem, který napadl správce veřejných prostranství, si museli poradit děčínští strážníci. „Osmadvacetiletý útočník stihl ještě před příjezdem hlídky poničit dvě osobní auta,“ uvedl mluvčí městské policie Tomáš Pavlík. Strážníkům se ale agresora podařilo rychle zpacifikovat a předat jej policii, která si případ převzala k dalšímu došetření.


Na lodičkách v Edmundově soutěsce se o víkendu svezete


Hřensko
- Svézt se na lodičkách v Edmundově soutěsce mohou lidé nakonec déle. Hřensko totiž prodloužilo jejich provoz. Lodičky tak pojedou ještě příští víkend, naposledy 26. listopadu, a to vždy mezi 9.30 a 15.30.


V Jiřetíně pod Jedlovou myslí o adventu i na opuštěná zvířata


Jiřetín pod Jedlovou
- Než se v Jiřetíně pod Jedlovou v sobotu 2. prosince rozsvítí vánoční strom, uskuteční se sbírka pro opuštěná zvířata v děčínském útulku. Lidé proto mohou nosit dárky v podobě krmení v 16.30 pod jiřetínský vánoční strom. Ten se na náměstí rozsvítí o půl hodiny později. Krmení pro psy a kočky pak obec převeze do děčínského útulku.

Vizualizace jezu na Labi.
Na nábřeží v Děčíně se počítá s miliardou korun


V knihovně je výstava fotografií z Kramle a Barevného města

Děčín - V děčínské knihovně je možné navštívit až do prosince výstavu fotografií Spojené světy 2017. Putovní výstava, která mapuje festivaly Kramle a Barevná Republika Neustadt, proběhla o týden dříve v Drážďanech. Nyní přesídlila do Děčína, aby připomněla atmosféru letošních ročníků obou festivalů a představila dlouholetou spolupráci děčínské Slunečnice a drážďanského Kultur Aktivu. Vernisáž doprovázela mladá talentovaná drážďanská písničkářka Paula Peterson. (slunečnice)


Děčín rozšířil zákaz vstupu do lesů o další místa v regionu


Děčín
- Rada města schválila rozšířený zákaz vstupu do lesů po vichřici Herwart. Lidé tak nesmí do lesa například v okolí Hřenska, Mezné, Janova, Růžové nebo na Jetřichovicku. Zákaz vstupu do lesů platí také v celém Šluknovském výběžku.

Křest kalendáře kroužku Krůčky Havaj celý rok 2018 proběhl v Centru Pivovar.
FOTO: Křest kalendáře se Šepsem a Houškou vynesl postiženým dětem osm tisíc