Bývalá celnice ve Varnsdorfu je na prodej za více než čtyř miliony

Varnsdorf – Nejméně 4,4 milionu korun musí zaplatit zájemce o koupi budovy bývalé celnice ve Varnsdorfu u přechodu do Seifhennersdorfu. Budovu prodává ministerstvo vnitra, ve správě ji nyní má policejní prezídium. Nabídky je možné podávat do konce srpna.

Spadlý strom v České Kamenici povalil sloup veřejného osvětlení

Česká Kamenice – Hasiči z České Kamenice museli o půlnoci ze středy na čtvrtek zasahovat v Nábřežní ulici v Horní Kamenici. Přes říčku tam spadl vzrostlý strom, který zasahoval do silnice a povalil sloup veřejného osvětlení. „Hasiči strom rozřezali a silnici uvolnili. K povalenému sloupu veřejného osvětlení byly povolány technické služby města,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Muzeem drážní zabezpečovací techniky v Děčíně provází Petr Otčenášek.
FOTO: Symbol nádraží zachránilo před demolicí muzeum

MOL Cup: Druhé kolo poháru zavede Varnsdorf do Živanic

Varnsdorf – Druhé kolo fotbalového poháru MOL Cup zná svůj los. Náš jediný okresní zástupce FK Varnsdorf se představí ve středu 9. srpna od 17 hodin na půdě divizního celku TJ Sokol Živanice. Varnsdorfští v prvním kole vyřadili jiný tým z divize, na hřišti Baníku Souš vyhráli 3:0.

Hokejoví Medvědi mají po pauze, čeká je první trénink na ledě

Děčín – Hokejisté Děčína vstoupí do druhé fáze přípravy na nový druholigový ročník. Svěřenci Jaromíra Carvana mají v pondělí 1. srpna na programu první trénink na ledě. Úvodní přátelský zápas pak hokejisté sehrají ve čtvrtek 10. srpna ve Slaném proti HC Řisuty. Poprvé se doma představí v úterý 15. srpna od 18 hodin proti Mostu. V přípravě se utkají s Bílinou, Jabloncem, Kobrou Praha a také s německým ECC Preussen Berlin.

V rumburské nemocnici hořelo.
V rumburské nemocnici hořelo, třicet pacientů bylo evakuováno

Nadcházející víkend se ponese ve znamení Anenských poutí

Děčínsko – Tradiční Anenská pouť nebude tento víkend chybět ani na několika místech Děčínska. Svatoanenská pouť ve westernovém stylu se bude konat v sobotu ve Verneřicích. Na Mírovém náměstí vše odstartuje ve 12 hodin, lidé se mohou těšit například na skupinu Lucie revival. Na pouť mohou lidé zajít i do Lobendavy. Na malém hřišti se začíná ve 13 hodin, největším tahákem je vystoupení zpěvačky Olgy Lounové.

Markvartice mají nové webové stránky, zlepšil se design

Markvartice – Nové webové stránky obce spustili v Markvarticích. Nejviditelnější změnou je design, který v sobě spojuje jak portál nabitý informacemi pro občany, tak i působivou prezentaci pro návštěvníky. Stránky jsou snadno dostupné i na mobilním telefonu díky podpoře responzivního designu. Pro návštěvníky je také připraveno mnoho elektronických služeb a novinek.

HOKEJOVÁ ŠKOLA PETRA TENKRÁTA. S dětmi trénoval Michal Trávníček.
FOTO: Hokejovou školu navštívil Michal Trávníček

Mládežnické celky Unionu Děčín a FK Jílové budou spolupracovat

Děčín, Jílové – Fotbalové kluby FK Jílové hrající přebor a Union Děčín z I.B třídy budou spolupracovat na mládežnické úrovni. Od nové sezóny vznikne sloučený tým dorostu Union/Jílové a stejně tak žáků, kde se hráči Jílového připojí k již stávajícímu celku Unionu a budou tak společně nastupovat pod názvem Union/Jílové. Spolupráce by se měla týkati dospělých mužstev.

Krásná Lípa se těší na koncert sopranistky a varhaníka

Krásná Lípa – V sobotu 29. července budouv Krásné Lípě koncertovat lyricko – koloraturní sopranistka Aneta Ručková a nadějný varhaník a klavírista mladé generace Josef Kratochvíl. Koncert proběhne v kapli ve Vlčí hoře a začíná od 18 hodin. Vstupné je 40 korun.

Revitalizace sídliště Březiny v Děčíně.
Oprava Březin se prodražuje. Zatím o šestinu