Kamenice vrátila milionovou dotaci kvůli změně podmínek

České Kamenice – Radní v České Kamenici se rozhodli nepřijmout dotaci převyšující 1,1 milionu. „Podmínky dotace byly upravené oproti původnímu záměru natolik, že jsme se rozhodli dotaci z operačního programu Zaměstnanost vrátit. Na takový projekt jsme nemohli vytáhnout tak velké peníze ze státního rozpočtu,“ říká starostka České Kamenice Hana Štejnarová. Po změně podmínek měla být dotace využitelná na školení zastupitelů nebo úředníků. To chce Česká Kamenice řešit jiným a hlavně levnějším způsobem. K získané dotaci by musela přidat ze svého téměř 60 tisíc korun. Dohromady by tak projekt stál téměř 1,2 milionu.

Vlastimil Pažourek uspěl ve výběrovém řízení na post ředitele muzea v Děčíně.
Nechci kamennou instituci bez lidí, říká nový šéf muzea

Šluknovskem projedou při spanilé jízdě historická auta

Šluknovsko – Již popatnácté se na Šluknovsko sjedou historická auta na sraz Veteránem severem. V sobotu 19. srpna mají veteráni sraz ve Šluknově na náměstí, odkud se v 10.30 hod. vydají na spanilou jízdu po Šluknovsku. Ze Šluknova zamíří do Lipové, Lobendavy, Dolní Poustevny, Vilémova, Mikulášovic, Brtníků a Krásné Lípy. Tam dorazí krátce před polednem. Následně se přesunou do Rumburka, kde bude na Dobrovského náměstí do 13.30 hod. výstava aut. Spanilá jízda pak končí ve 14 hodin v Pivovaru Kocour ve Varnsdorfu, odkud se po vyhlášení výsledků soutěží historická auta vrátí zpět do Šluknova. (sv)

Dojezd první etapy ve Vanrsdorfu.
FOTO, VIDEO: Makej! Na Šluknovsko se sjely špičkové cyklistky

Téměř od narození neplatil na své dítě, dluží 44 tisíc korun

Děčín – Desítky tisíc korun dluží dvaapadesátiletý muž z Děčína na alimentech. Na své dítě neplatí téměř od jeho narození. „Na výživném dluží 44 tisíce korun,“ uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová. Předevčírem policejní vyšetřovatelka muže obvinila ze zanedbání povinné výživy. Za to mu hrozí až dvouleté vězení.

Sokol stěhovavý v NP České Švýcarsko na hnízdě s mláďaty.
Sokoli mají za sebou rekordní rok, vyvedli skoro 30 mláďat

Rumburská Loreta návštěvníkům odhalí běžně nepřístupná místa

Rumburk – Loreta v Rumburku mimořádně zpřístupní své technické zázemí, které je běžně nepřístupné. Návštěvníci nahlédnou do krypty klášterního kostela a vystoupají pod střechu loretánské kaple, ke zvonům věže vstupní budovy a podívají se ke krovu ambitu. Komentovaná prohlídka začíná v sobotu 15. července v 10 hodin.

Elektroodpad. Ilustrační foto.
Šluknovsko třídí elektro nejlépe

Ve Varnsdorfu nepoteče v srpnu téměř týden teplá voda

Varnsdorf – Lidé napojení na centrální teplárnu musí v srpnu počítat s tím, že jim nepoteče teplá voda. „Důvodem jsou každoroční revize rozvoden a opravy na teplárně,“ uvedl ředitel teplárny Miroslav Novotný. Odstávka začne ve čtvrtek 3. srpna. Teplá voda by měla ve Varnsdorfu opět začít téct odpoledne 8. srpna.