Jedna z nejvíce poničených silnic v Děčíně se konečně dočká opravy. Dlouhé roky si lidé stěžují na Dělnickou ulici, která je podle řady řidičů v naprosto katastrofálním stavu. Příští rok by vše mělo být jinak – po opravě rekonstrukce dojde i na nový povrch silnice.

„Dělnická. Jedním slovem hrůza," stěžoval si letos na jaře na Facebooku Děčínského deníku Štěpán Kybal. A nebyl sám; Dělnická ulice sice není plná děr jako jiné silnice, ale kvůli nerovnému povrchu umí auto pěkně rozhoupat. To by se ale mělo brzy změnit.

„Na Dělnické ulici bude příští rok provádět poměrně rozsáhlou akci Severočeská vodárenská společnost. Město se k tomu připojí a investuje zhruba osm milionů korun do kompletního povrchu silnice," uvedl primátor města František Pelant.

Dělnická ulice je řidiči považována za ostudu města. To by se ale mělo změnit. Oprava se bude týkat prakticky celého kritizovaného úseku. Tedy od kruhové křižovatky ulic Ruská, Slovanská, Jiřího z Poděbrad a Dělnická až k areálu dopravního podniku pod stoupáním do Želenic.
Problematické jsou ale i jiné silnice v Děčíně.

„Dolní část Teplické od divadla k napojení na Pivovarskou, zatáčka u Ovčího můstku, ul. Jiřího z Poděbrad nebo zflikovaná a neustále se propadající dolní část Raisovy by taky snesly opravu," vyjmenovává na Facebooku Děčínského deníku další problematické ulice Rudolf Brejška. Stav ulic ve městě tu kritizují i další čtenáři.

Rekonstrukce se ale příští rok dočkají i další ulice v Děčíně. Tou největší bude pravděpodobně oprava kanalizace na Kamenické ulici, při které se dostane i na opravu silnice a chodníků.

„Budeme od vodárenské společnosti chtít, aby nám včas dávali informace. Chceme se tak vyhnout současným problémům při jiných investičních akcích vodárenské společnosti," dodává primátor Pelant. Naráží tak na problémy, které vznikly při opravě kanalizace a vodovodů na Letné a Starém Městě.

Dělnická ulice je řidiči považována za ostudu města. To by se ale mělo změnit. Tam totiž nikdo lidi neinformoval o tom, kdy stavební práce začnou a jak budou rozsáhlé. Stavební firma dokonce bez předchozího varování zasypala pískem a štěrkem vyhrazené parkovací místo jedné invalidní ženy.

Kromě toho velké opravy zasáhnou i Podmokly, kde by Severočeská vodárenská společnost měla opravovat kanalizaci a vodovody na Husově náměstí, v Tržní ulici a na ulici Prokopa Holého.

Tato rekonstrukce bude pro Děčín významná i z jiného důvodu. Při opravě povrchů se totiž poprvé bude postupovat podle nového architektonického návrhu na revitalizaci Podmokel. Ten vzejde ze soutěže, kterou před časem magistrát vyhlásil.