Na Kočkiádě se chystá spousta soutěží o ceny, včetně oblíbené soutěže o nejlepší nakládaný hermelín. Pod vedením profesionálních tanečních mistrů si zájemci budou moci zatančit salsu. Salsu ale i ochutnají, stejně jako třeba míchané nápoje v duchu Karibiku. Každý se zvířecím příjmením dostane pivo zdarma. 

Děti si užijí čtení pohádek s kočičí tematikou se Zdeňkem Balcarem, mohou se těšit i na tvořivou dílničku, poznávací přírodní koutek CHKO nebo zookoutek Zoo Děčín. 

Paddleboard, ilustrační snímek.
Tipy na víkend 7. a 8. srpna: sportování, hudební akce nebo film v kině

Ti odvážnější návštěvníci mohou v rámci akce vylézt na pivovarský komín. Výtěžek lezného 222 korun bude věnován na konto Andělů bez křídel, děčínského spolku, který pomáhá hendikepovaným dětem a jejich rodinám. Letošní Kočkiáda v rytmu salsy podpoří Věrušku z Děčína. Vstupné na akci je dobrovolné.

Věruška.Věruška.Zdroj: Andělé bez křídelPříběh Věrušky
Věruška je dnes již devítiletá slečna. Bohužel ji od narození trápí mnoho zdravotních problémů, takže vývojově odpovídá malému dítěti. Musela si již prožít dvě operace srdíčka i léčbu akutní myeloidní leukémie. Přestože chemoterapii absolvovala již před 4,5 lety, stále má po této léčbě velké problémy s imunitou a mezi lidmi se tak musí chránit ústenkou. Mezi její další diagnózy patří Downův syndrom, mikrocefalie, centrální koordinační porucha, podezření na poruchu autistického spektra. Věruška se nevyjadřuje slovy, její žvatlání zatím nemá význam. Maminka se snaží s Věruškou komunikovat znakovou řečí a věří, že se jí časem Věruška naučí rozumět a začne ji používat. Dny maminky a Věrušky jsou naplněny opakovaným cvičením. Kromě tělesných cviků je potřeba procvičovat i obličejové a svaly a svaly v dutině ústní. Cvičení již přineslo i své první výsledky. Věruška nedokáže jíst a pít, svaly jí přirozeně neposouvají potravu ani tekutiny. Díky cvičení však již dokáže přijmout v pololeže například přesnídávku.
Zdroj: Andělé bez křídel