Oproti měsíčnímu minimu, kterého dosáhla minulou sobotu, tak cena benzinu stoupla již o 18 haléřů. O stejnou hodnotu vzrostla i cena nafty, která je v současné době 32,50 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Za poslední měsíc přitom cena pohonných hmot klesala. Nejdráže jezdili řidiči na začátku června, kdy průměrná cena benzinu činila 33,50 koruny za litr a průměrná cena nafty 32,62 koruny za litr. V průběhu června se ceny postupně snižovaly a minima dosáhly poslední červnový den, kdy bylo možné tankovat za 33,15 koruny za litr v případě benzinu a 32,32 koruny za litr u nafty.

Ilustrační foto
Obchody mohou o nadcházejících svátcích otevřít, zákaz pro 5. a 6. 7. neplatí

Nárůst cen o 18 haléřů během pouhých čtyř dní tak naznačuje návrat k původnímu trendu, kdy ceny pohonných hmot od března do začátku června prudce stoupaly a během tří měsíců se zvýšily o téměř tři koruny za litr.

Nejdražší paliva zůstávají v Praze, kde natural řidiči natankují za průměrných 34,30 koruny za litr a naftu za 33,41 koruny za litr. V žádném jiném regionu České republiky se průměrná cena benzínu ani přes aktuální zdražení nedostala přes 34 korun, stejně tak nafta je za více než 33 korun pouze v hlavním městě, informovaly ve středu České noviny.

Naopak nejméně podle Českých novin platí řidiči za benzín v Ústeckém a Jihočeském kraji, kde je vyjde shodně na průměrných 32,90 koruny za litr. V těchto krajích je v porovnání s ostatními regiony i nejnižší cena dieselu. Čerpací stanice na jihu Čech ho prodávají v průměru za 32,02 koruny, v Ústeckém kraji o haléř dráže.

Psa Trampa postřelil jeho majitel. Nyní je v péči útulku.
Pejska zdědil po dědečkovi, ale nechtěl se starat. Pokusil se ho zastřelit