Děčínská vyhlášená cukrárna Kamélie vyrábí vlastní italskou zmrzlinu nejrůznějších druhů. „Základ rozmíchám ve vodě a pak přidám další přísady, tedy cukr, sušené mléko a koncentrát. Zmrzlina vzniká tak, že se míchá a zároveň chladí,“ uvedla vedoucí provozu Jitka Frenclová. Přesnou recepturu prozradit nechtěla. „Je to naše výrobní tajemství,“ poznamenala. Lidé jsou ale prý zatím ve výběru zmrzliny konzervativní. Převládá zájem o vanilkovou, čokoládovou a v poslední době je velmi oblíbená příchuť červeného melounu. Cukrárna se však dokáže přizpůsobit i mlsnějším jazýčkům. „Máme hodně druhů. Vynikající černý rybíz, pistácie, citrón, ale i hruška v čokoládě a další. Hned, jak se v nabídce dodavatelů objeví nový druh, objednáváme jej, i kdyby to měla být zmrzlina s příchutí piva“ poznamenala Jitka Frenclová.

Zmrzlina už není hrozbou čtěte zde>>>

Pavlína Losová