Řidiči, v Děčíně se mějte na pozoru. Na severu Čech je totiž právě Děčín, pokud jde o dopravní nehody,  nejméně bezpečné okresní město. A špatně si vede i v celorepublikovém srovnání.

V žebříčku Indexu bezpečnosti, který již osmým rokem sestavuje Česká pojišťovna, skončil Děčín při posledním měření mezi 59 okresními městy až na 40. místě. Na seve-ru Čech nejlépe dopadly Louny, v žebříčku se vešly do první devítky. Rumburk a Varns-dorf v žebříčku nejsou, Index bezpečnosti se počítá pouze pro krajská a okresní města.

Nijak oslnivě si ale nevede ani Ústí nad Labem, jemuž mezi třinácti krajskými městy patří až deváté místo.

„Index bezpečnosti vyjadřuje úroveň nehodovosti na základě počtu usmrcených 
a těžce zraněných osob při nehodách v silničním provozu, a to se zvláštním důrazem na nehody zaviněné nepřiměřenou rychlostí v zastavěné oblasti těchto měst, vztaženém 
k počtu obyvatel daných měst," popisuje systém výpočtu Indexu bezpečnosti mluvčí České pojišťovny Tomáš Zavoral.

Děčín obsahuje hned několik rizikových úseků a nebezpečných míst. Problematická je především dopravou silně zatížená Teplická ulice.

Děčínský deník na sociální síti Facebook také oslovil obyvatele Děčína, aby ty nejhorší úseky ve městě vytipovali. Je jich hned několik.

Kromě již zmíněné Teplické ulice označují lidé jako velice rizikové místo výjezd od Lidlu. S tím souhlasí i šéf děčínské městské policie Marcel Horák. Podle něj si právě toto místo říká o dopravní úpravy.

„Dělnická ulice, neustále se vyhýbáte dírám a jezdíte sem 
a tam,"  napsal další tip Petr Cimpl. „Každopádně u Škuneru, lidi si myslí, že tam je stále přechod, a bezhlavě skáčou pod auta," vytipoval další místo Víťa Votápek. „A co takhle výpadovka z Děčína na Ústí nad Labem a dál na Lovosice? Ta je taky dobrá," uvedl čtenář z profilu Martinus Veliký.

ČÍSLO DNE: 40
Až čtyřicáté místo patří v žebříčku Indexu bezpečnosti Děčínu. Z okresních měst na severu Čech je to vůbec nejhorší umístění. Dobře si nevede ani  krajské Ústí nad Labem, jemuž mezi třinácti krajskými městy patří deváté místo.