Chalupu v Kytlicích koupili její rodiče. Malé Táně tehdy byly pouhé dva roky. Rodiče tak mimoděk rozhodli, kam bude jejich dcera celý život jezdit. Nejprve s nimi, pak 
s otcem a synem – a poslední dobou už pouze se synem, který je zdravotně postižený a o nějž se herečka obětavě stará.

„V Kytlicích bývám celé léto," říká Fischerová s tím, že nestojí nijak stranou, ale o život v obci se zajímá. „Je to můj druhý domov. Mám ale ráda celý ten kraj, přirostl mi k srd-ci," svěřuje se upřímně.

Na chalupě jen tak nelenoší. „Vařím, sekám trávu, starám se o zahradu, o syna… 
A setkávám se s přáteli," říká.

Lidé v obci ji samozřejmě znají. A všichni oslovení o ní mluví pouze v dobrém.

„Táňa je, řekl bych, pří-
mý pokračovatel havlovských tradic. Jemná a přitom někdy neústupná. Je zhnusená parlamentem v době, kdy byla po-slancem. Je to skromná vegetariánka," popisuje ji jeden 
z jejích přátel. Jméno zveřejnit nechce, s Fischerovou se ale přátelí již dvacet let.

Lidé tu zejména oceňují, jak se stará o svého syna Kryštofa, připoutaného na invalidní vozík.

„Je to oddaná matka. Se synem sedávala v Kytlicích u zá-vor a pozorovali vlaky. Doslova se s ním vláčela i do kostela na koncerty nebo mše. Lidé jí s vozíkem pomáhali," dodává přítel.

Její kandidatura na prezidentku obyvatele Kytlic docela překvapila. Nečekal to ani starosta obce Josef Janouškovec. „Moc nadějí jí sice nedávám, ale přeju jí to!" říká starosta s tím, že on osobně by do boje o Hrad rozhodně nešel.

Táňa Fischerová není jediná známá osobnost, která má na Děčínsku chalupu. V našem okrese našla zalíbení třeba herečka a zpěvačka Petra Černocká či herečka Květa Fialová.